TFF'den Sarayönü'ne sürpriz gurup

TFF'den Sarayönü'ne sürpriz gurup
Sarayönü Belediyespor'un şampiyonluk için mücadele edeceği Bölgesel Amatör Lig’de, 2018-2019 sezonu grupları belli oldu. Bölgesel Amatör Lig'de geçirdiği 8 sezon boyunca sürekli Akdeniz takımları ile aynı grupta olan Sarayönü...

Sarayönü Belediyespor'un şampiyonluk için mücadele edeceği Bölgesel Amatör Lig’de, 2018-2019 sezonu grupları belli oldu. Bölgesel Amatör Lig'de geçirdiği 8 sezon boyunca sürekli Akdeniz takımları ile aynı grupta olan Sarayönü Belediyespor, bu yıl çok farklı bir gruba düştü. İç Anadolu takımlarının bulunduğu gruba verilen Sarayönü Belediyespor, bu sezon daha önce karşılaşmadığı yepyeni takımlarla mücadele edecek. Bölgesel Amatör Lig 6'ncı Grupta yer alan Sarayönü Belediyespor, Ankara, Kırıkkale, Kırşehir, Eskişehir, Bolu, Afyon gibi şehirlerin takımlarına karşı mücadele edecek. Temsilcimizin yeni grubunda daha önce karşılaştığı sadece iki takım bulunuyor.

Bölgesel Amatör Ligi’nde 2017-2018 sezonu grupları Türkiye Futbol Federasyonu tarafından belirlendi. İddialı bir takım kuran Sarayönü Belediyespor, bu yılda şampiyonluk mücadelesi verecek. Yeşil siyahlı temsilcimiz, grupların belli olmasının ardından bu sene İç Anadolu Bölgesi takımları ile karşı karşıya gelecek. Temsilcimizin bulunduğu 6. Grup’ta Ankara, Kırıkkale, Kırşehir, Eskişehir, Bolu, Afyon, Karaman takımları yer alıyor.

Güçlü takımlar bulunuyor

Bölgesel Amatör Lig heyecanı 22-23 Eylül 2018 tarihlerinde start alacak. Zorlu bir grup olan Bölgesel Amatör Lig 6'ncı Grupta, bu yıl Kırıkkale, Ankara, Eskişehir takımları dikkat çekiyor. Özellikle Kırıkkale Büyük Anadolu Spor, 1926 Polatlıspor ve Çubukspor Futbol A.Ş., gerçekleştirdikleri transferler ve bütçeleriyle öne çıkıyor. Anadolu Üniversitespor, Sandıklıspor, Keçiören Belediyesi Bağlum Spor ve Karaman Belediyespor grubun diğer dikkat çeken takımları. Güçlü takımların bulunduğu grubu, bu yıl bir hayli zorlu mücadeleler bekliyor.

Yeni takımlar, yeni heyecanlar

Uzun yıllar Akdeniz bölgesinde oynan futbol karakterine alışan Sarayönü Belediyespor'un bu radikal grup değişikliğinden nasıl etkileneceği merakla bekleniyor. Bütçe açısından çok güçlü olan Akdeniz bölgesi takımlarından kurtulan Sarayönü Belediyespor'un İç Anadolu Bölgesinde oynanan futbola yabancılık çekmemesi durumunda büyük başarılar elde etmesi bekleniyor. Sarayönü Belediyespor'un rakiplerine bakıldığında birçok takımın güç olarak birbirine denk olması dikkat çekiyor.

Takımlar dört farklı gruptan geldi

Grubumuzda dört takım bir alt ligden gelirken diğer takımlar geçtiğimiz yıl Bölgesel Amatör Lig'de farklı gruplarda mücadele etti. 2018-2019 sezonunun Bölgesel Amatör Lig 6'ncı Grubunu, dört farklı gruptan gelen takımlar oluşturdu. Konya ve Karaman takımları 7'nci gruptan geldi. Sandıklıspor ise geçtiğimiz sezon 8'nci gurubu 6'ncı sırada tamamlamıştı. Anadolu Üniversitesi Spor, 10'ncu grubu 4'ncü sırada tamamlayarak 6'ncı gruba geldi. Geçtiğimiz yılda 6'ncı grupta bulunan Kırıkkale Büyük Anadolu Spor, sezonu 4'ncü sırada, Çubukspor Futbol A.Ş. 6'ncı sırada, Keçiören Belediyesi Bağlum Spor 7'nci sırada, Yeniçağa Spor 11'nci sırada tamamladı. Ankara DSİ Spor ve 1926 Polatlıspor, Ankara'nın yerel liginden gelen takımlar oldu. Geçtiğimiz yıl şampiyon olarak 3.Lig'e çıkan Kırşehir Belediyespor'un yerine ise alt ligden Yeni Çayağası Spor geldi.

Lig 22-23 Eylül’de başlayacak

Türkiye Futbol Federasyonu İcra Kurulu Üyesi ve Amatör İşler Kurulu Başkanı Ali Düşmez başkanlığında toplanan Amatör İşler İcra Kurulu, 2018-2019 Sezonu Spor Toto Bölgesel Amatör Ligi gruplarını belirledi. Spor Toto Bölgesel Amatör Ligi, 22-23 Eylül 2018 tarihinde oynanacak karşılaşmalarla başlayacak. Karşılaşmaların fikstürü Eylül ayının ilk haftası çekilecek. Grupta 13 takım bulunmasından dolayı her takım bir haftayı bay geçecek. Grubunda şampiyon olan 11 takımdan ise 9 tanesi, oynanacak play-off maçlarının ardından 3.Lig'e çıkacak.