TİGEM’in emektar müdürü Akçay emekli oldu

TİGEM’in emektar müdürü Akçay emekli oldu
Gözlü Tarım İşletmelerinde uzun yıllardır müdür olarak görev yapan Yüksel Akçay, 10 Kasım tarihi itibariyle yaş haddinden dolayı emekliye ayrıldı. Müdür Yüksel Akçay’a kuruma verdiği hizmetlerden dolayı önceki hafta Gözlü Tarım İşletmesini ziyaret eden TİGEM Genel Müdürü Dr. Hasan Gezgin tarafından plaket takdim edildi.

1958 yılında Erzurum’da dünyaya gelen Akçay, ilk ve ortaöğretimini Erzurum’da tamamladıktan sonra 1983 yılında Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesinden mezun oldu.

Akçay üniversite hayatı sonrası Türkiye Kalkınma Vakfında görev aldıktan sonra 1987’de TİGEM tarım işletmelerinden Kazım Karabekir Tarım İşletmelerinde zootekniker olarak görev yapmaya çalıştı.

Akçay daha sonra sırasıyla Bala Tarım İşletme, Tahirova Tarım İşletmelerinde görev aldıktan sonra 2001 yılında Polatlı Tarım İşletmelerine müdür yardımcısı olarak atandı. Akçay burada 4 yıl görev yaptıktan sonra 2006 yılında Gözlü Tarım İşletmesine müdür olarak atandı.

Akçay, 15 yıl süre ile Gözlü’de müdürlük görevini ifa ettikten sonra emekli oldu.

Devlette yaklaşık 40 yıl hizmet veren Akçay için Gözlü Tarım Personelleri uğurlama töreni düzenledi. Personellerle hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra Akçay, ekibi ile beraber Gözlü Tarım İşletmesini devletin en gözde kurumlarından biri haline getirmek için tüm güçleri ile çalıştıklarını belirtti.

tiugem-yuksel-akcay-emekli-1.jpeg

Küçükbaş hayvan sayımızı beşe katladık

2009 yılında müdür olarak Gözlü Tarım’a atandığında işletmenin mevcut küçükbaş hayvan sayısının 8 bin civarından olduğunu belirten Akçay, bu sayısı günümüz itibariyle 55 binlere dayandırdıklarını dile getirerek,” İşletmemizin uçsuz bucaksız arazilerini iyi değerlendirmek adına mühendislerimiz ve personellerimiz ile birlikte hummalı çalışmalar gerçekleştirdik. Devletimizin de desteğiyle işletmemizi küçükbaş üretim tesisine çevirdik. An itibari ile işletmemiz ülkemizin en gözde üretim tesislerinin başında geliyor. Küçükbaş hayvan üretiminde sistemi kurduktan sonra 2014 yılında büyükbaş üretimine de başladık.

Yem ihtiyacımızı karşılamak için 2015 yılında yem fabrikamızı faaliyete geçirdik. İşletme olarak kendi ürettiğimiz yemlerle, kendi üretimimizi gerçekleştiren devletimizin örnek kurumlarından bir tanesi olduk.”

Hem kuru tarımda hem de sulu tarımda ivme kazandık

Gözlü Tarım İşletmelerinde toplamda 70 bin dekar civarı alanda hububat üretimi gerçekleştirdiklerini belirten Akçay, ”Göreve başladığımızda işletmemizin arazilerinin hem kuru tarım hem de sulu tarıma uygun olduğunu tespit ettik. 70 bin dekarın üzerinde alanlarımızda hububat üretimi gerçekleştiriyoruz. Mühendislerimiz ve personellerimizin katkıları ile geleneksel ekimden ziyade, çağın gerekliliklerini yerine getirerek bölgemizde ki verim oranını belirleyen unsurlardan biri haline geldik. Hububat ekili alanlarımızın dışında 130 bin dekarlık mera alanımızla birlikte dışarıdan hiçbir destek almadan çarkını kendi kendine işleten bir tesis halini aldık.”

tiugem-yuksel-akcay-emekli-1.jpg

Bu bir bayrak yarışı

Zamanın göz açıp kapayıncaya kadar geçtiğini belirten Akçay, ”Yaklaşık olarak devletimizde 40 yıl süre ile hizmet verdikten sonra artık emekliye ayrılma zamanım geldi.

İçimde küçükte olsa bir burukluk var ama zamanın önüne geçemiyoruz maalesef. Geriye dönüp baktığımda oldukça gururluyum. İşletmemizi gerçekten devletimizin en gözde kurumlarından bir tanesi oldu. 15 yıllık zaman diliminde işletmemizin büyümesine katkı sağlayan tüm personellerimize vatanımız ve milletimiz adına teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum.

Bu bir bayrak yarışı. Yerime göreve başlayacak olan arkadaşlarımız inşallah çıtayı daha da yukarı taşıyarak, ülkemizin bir numaralı tarım işletmesi haline getirecek. Çünkü işletmemizin fiziki yapısı ve olanakları buna uygun. Görev süremizde istemeden de olsa kırdıklarımız muhakkak olmuştur. Benden yana hakkım helal olsun, onlarda bana hakkını helal etsin.” şeklinde konuştu.