TKDK Konya proje başvurularını teslim aldı

TKDK Konya proje başvurularını teslim aldı
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Konya İl Koordinatörlüğü IPARD II 11. Başvuru Çağrı ilanını 345 başvuru alarak tamamladı.  Tarım ve Orman Bakanlığının ilgili kuruluşu olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı...

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Konya İl Koordinatörlüğü IPARD II 11. Başvuru Çağrı ilanını 345 başvuru alarak tamamladı.  

Tarım ve Orman Bakanlığının ilgili kuruluşu olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen IPARD II programın, 14 Ocak 2022 tarihli duyurusu ile başlayan 11. Başvuru Çağrı ilanı başvurularının alımlarını tamamladı.

Ulusal kalkınma plan ve stratejilerinde öngörülen ilke ve hedefler çerçevesinde, kırsal kalkınma programlarını etkin bir şekilde uygulayarak, ülke genelinde sürdürülebilir kırsal kalkınmaya katkı sağlamayı amaç edinmiş olan kurumumuz, tamamlamış olduğumuz bu başvuru çağrı dönemi ile IPARD programının uygulanması, yaygınlaştırılması ve sürdürülebilir olması adına bir adım daha atmıştır.

TKDK Konya İl Koordinatörlüğü, Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme (302) başlığında çıkmış olduğu 11. Başvuru çağrı dönemini başarı ile tamamlayarak toplam yatırım tutarları yaklaşık 596 Milyon TL olan, 345 adet başvurunun kabulünü gerçekleştirdi.

TKDK Konya İl Koordinatörü Yavuz UYSAL

Daha önce proje başvuru alamadığımız, Bozkır ve Hadim ilçelerimizden bu dönemde proje başvuru yapılması ile birlikte Konya’nın 31 ilçesinden IPARD proje başvurusu almanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten TKDK Konya İl Koordinatörü Yavuz UYSAL; “ 211 adet tıbbi-aromatik bitki yetiştiriciliği, 19 adet arıcılık, 12 adet zanaatkarlık ve yöresel ürün işletmeleri ve kırsal turizm, 6 adet makine parkları ve 97 adet yenilenebilir enerji tesisleri konusunda toplam yatırım tutarları yaklaşık 596 Milyon TL olan, 345 adet başvurunun kabulünü gerçekleştirdik. Yüzde 55 ile 65 arasında hibe desteği sağlanacak bu başvuruların hayata geçmesi ile Konya için yeni istihdam alanları oluşturulacak, marjinal ve özellikle kuru tarımın yapıldığı bölgelerimizde alternatif ürünlerin desteklenmesi ile gelir çeşitliliği oluşturulacak, makine parklarından alınan başvurular ile ortak makine kullanım kabiliyeti özendirilecek, alınan kırsal turizm başvuruları ile bölgenin yatak kapasitesi ve turizm potansiyelinin artmasına destek olunacak ve son olarak yenilebilir enerji destekleri ile hem yeşil ve temiz enerji üretimine destek olunacak hem de enerjide ülkemizin dışa bağımlılığını azaltarak yerli ve milli enerji üretimine destek verilecektir.” dedi.

En ivedi şekilde projelerin incelenip, varsa eksikliklerinin giderilerek sözleşmelerin imzalanması ve hayata geçirilmesi için gerekli iş/ işlemlerin yapılacağını belirten İl Koordinatörü UYSAL, “ 11. Dönem başvurularımızın ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını dilerim. Bu başvurularının hazırlanması ve kuruma sunulması sürecinde emeği geçen tüm paydaşlara müteşekkir olduklarını ve bu yatırımların en kısa zamanda tamamlanarak ilimiz ekonomisine kazandıracağız.” dedi.