TKDK’nin başvuru şampiyonu Konya

TKDK’nin başvuru şampiyonu Konya
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun (TKDK), IPARD-II Programı 3. Başvuru Çağrı İlanı kapsamında Konya, 42 il arasında toplam proje sayısı ve proje destek tutarı açısından birinci sırada yer aldı. Sarayönü de...

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun (TKDK), IPARD-II Programı 3. Başvuru Çağrı İlanı kapsamında Konya, 42 il arasında toplam proje sayısı ve proje destek tutarı açısından birinci sırada yer aldı. Sarayönü de il içerisinde birinci oldu.

Konya’da IPARD Programı 3. çağrı döneminde toplam yatırım tutarı 214 milyon 514 bin lira olan 264 başvuru yapıldı. TKDK tarafından, söz konusu yatırımlar için sağlanan toplam destek tutarı ise 102 milyon 964 bin lira oldu.

Konya’dan yapılan başvurular içinde 90 adet süt ve besi hayvancılığının yanı sıra yumurta tavukçuluğu, tıbbi-aromatik bitki yetiştiriciliği, zanaatkarlık, kırsal turizm ve yenilenebilir enerji gibi projeler bulunuyor. Sarayönü IPARD’ta lider

TKDK İl Koordinatörü Hakan Doğan, Konya'nın en çok hibe ilçesinin Sarayönü olduğunu belirtti. En çok projenin Sarayönü'nden geldiğini ifade eden Doğan, “Sarayönü, yeniliklere açık, şehir merkezine de yakın bir noktada bulunuyor.” dedi.

Konya’da büyükbaş hayvan üretiminin azımsanmayacak kapasitede olduğuna dikkati çeken Doğan, “Büyükbaş hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar, TKDK’den aldıkları destekle hayvan varlığını iyileştirecek, yetiştirme tesislerinin kalitesini yükseltecek, dolayısıyla üretimde ve verimde kaliteyi artıracaklar. Bu bakımdan verilen teşviklerin doğru biçimde kullanılması önemli.” diye konuştu.