TKK mısır alımına başladı

TKK mısır alımına başladı
Sarayönü Tarım Kredi Kooperatifi, danelik mısır alımı gerçekleştiriyor. Alımlarla ilgili bilgi veren Kooperatif Ziraat Mühendisi İbrahim Gürkan, nem oranı tutan mısırların güncel fiyatı aldığını ve ücretinin iki hafta...

Sarayönü Tarım Kredi Kooperatifi, danelik mısır alımı gerçekleştiriyor. Alımlarla ilgili bilgi veren Kooperatif Ziraat Mühendisi İbrahim Gürkan, nem oranı tutan mısırların güncel fiyatı aldığını ve ücretinin iki hafta içerisinde ödendiğini söyledi.

Mısır alımları hakkında açıklamada bulunan Gürkan, "Sarayönü Tarım Kredi Kooperatifimizde danelik mısır alımına devam ediyoruz. Sezonunda arpa alımı da yapan bunun yanında sözleşmeli ekilişlerde de çiftçinin yanında olan Tarım Kredi Kooperatiflerimiz, ürün alımları ile hizmet vermeye devam ediyor. Mısır fiyatları haftalık olarak güncellenmekle beraber, gerek kooperatif silolarına gerekse Konya'daki depolarda alımı devam etmekte olan mısırın nem oranına bakılmaktadır. Nem oranı 14-16 arası mısırlar güncel fiyatlar üzerinden alınmaktadır. En geç iki hafta içerisinde bedeli üreticiye ödenmektedir" dedi.

Gübreler Aralık'ta gelecek

Çiftçileri ilgilendiren diğer konulara da değinen Gürkan, "İlkbahar dönemi kimyevi gübrelerimiz 2017 Aralık ayında temin edilmeye başlanacaktır. Ortaklarımızın Aralık ayında baharlık gübrelerini kooperatifimizden temin edebilecekler. Kimyevi gübre yanında sıvı-toz gübre, zirai ilaç tedarikinde de yine 12 ay hizmetimiz ve danışmanlığımız devam etmektedir. Mısır, ayçiçeği fasulye tohumluğunun erken zamanda talebi ile fiyatların düşerken tedarik edilmesi avantaj oluşturdu. Ayrıca kooperatifimizin ziraat mühendislerince takip edilerek en iyi verimin alınması için tarafımızca gerekli gayret gösterilecektir" şeklinde konuştu.

Çiftçi toplantıları yapılacak

Yem satışı ile ilgili de çeşitli kampanyaları olduğuna dikkat çeken İbrahim Gürkan, "Birçok firma ile sözleşmemiz var. Besleme, bakım ve rasyon gibi konularda kurumumuz veteriner hekimleri hizmet vermektedir. İşlerin yoğunluğunun azaldığı bu dönemde köylerimizde gerek gübre, gerek yem ve istenilen diğer konularda toplantılar yapmayı düşünüyoruz. Kooperatifimizce program dahilinde yapılacak toplantılarımızda ortaklarımızın ve muhtarlarımızın talebi doğrultusunda güncellenme yapılabilir. Piyasa dengesi ve yerinde hizmetin adresi, çiftçinin öz malı ve kurumu olan Tarım Kredi Kooperatifi olarak bereketli güzel yarınlar diliyoruz" dedi.

Etiketler :