TKK'dan canlı gübre önerisi

TKK'dan canlı gübre önerisi
Sarayönü Tarım Kredi Kooperatifi, olumsuz iklim koşulları nedeniyle bitkilerde oluşan stres, kök gelişim zayıflığı, yapraklarda sararma gibi sorunları giderebilmek için çiftçilere canlı hücre uygulamasını öneriyor.Sarayönü...

Sarayönü Tarım Kredi Kooperatifi, olumsuz iklim koşulları nedeniyle bitkilerde oluşan stres, kök gelişim zayıflığı, yapraklarda sararma gibi sorunları giderebilmek için çiftçilere canlı hücre uygulamasını öneriyor.

Sarayönü Tarım Kredi Kooperatifi Ziraat Mühendisi İbrahim Gürkan yaptığı açıklamada, "Olumsuz iklim koşulları nedeniyle bitkilerde oluşan stres, kök gelişim zayıflığı, yapraklarda sararma gibi sorunlar meydana gelmiştir. Bu sorunu çözmek için özellikle canlı hücre kullanımı çok önemlidir. Bu canlı hücreler bitkilerin içerisinde sürekli hareket halinde olduğu için gerekli onarımları yapmaktadır. Her türlü zirai ilaç ve yaprak gübreleriyle karışım yapılarak holderle tarlaya uygulaması yapılmaktadır. Bütün bitkilerde uygulandığında, atılan gübrelerin alımını kolaylaştırır. Kök gelişimini üç kat arttırır. Buna paralel olarak da verimi büyük ölçüde arttırmaktadır. Tarım Kredi Kooperatifi olarak bu ürünün teminini çiftçilerimize sağlıyoruz. Bu canlı hücre uygulaması tüm tarla bitkilerine ve meyve ağaçlarına uygulanabilir. Hepsinde daha güzel sonuçlar verecektir. Canlı hücrenin hububatta dekara maliyeti yaklaşık 6 liradır. Diğer bitkilerde dekara 8-10 lira maliyeti var. Buna karşılık çok etkili bir ürün olduğu için maliyetinin ortalama 5-7 katına kadar verim artışına neden oluyor. Çiftçilerimizin buna şahit olabilmesi için tarlalarının bir bölümünde bu uygulamayı yapıp hasatta karşılaşma yapması yeterli olacaktır. Çiftçilerimizin bu konuda bize gelip detaylı bilgi alabilir. Akıllara takılan soruları sorabilirler." dedi.