Tokgöz, "Bu haçlı seferidir"

Tokgöz, "Bu haçlı seferidir"
ABD'nin Kudüs provokasyonuna tepki gösteren Saadet Partisi Sarayönü İlçe Başkanı Ziya Tokgöz, "Kudüs mutlaka ABD ve İsrail'in zulmünden kurtarılacaktır." dedi.Saadet Partisi Sarayönü İlçe Başkanı Ziya Tokgöz, ABD'nin Kudüs'ü...

ABD'nin Kudüs provokasyonuna tepki gösteren Saadet Partisi Sarayönü İlçe Başkanı Ziya Tokgöz, "Kudüs mutlaka ABD ve İsrail'in zulmünden kurtarılacaktır." dedi.

Saadet Partisi Sarayönü İlçe Başkanı Ziya Tokgöz, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma planını İslam coğrafyasını yakından ilgilendirdiğini belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump'ın 'çılgın' ve 'tutarsız' biri olduğunu söyleyen Tokgöz, "Ne kendi memleketinin yüzde 70'i ne de dünya ülkelerinin büyük bir kesimi Trump'a güveniyor. Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak ilan etmesi, atacağı bu adımlar arasında en çılgın adım olarak gözüküyor. Böyle bir kararın ardından çıkacak olayların hesabını ne tarih önünde ne de insanlık önünde verebilirler. Aslında İslam alemine karşı tam anlamıyla bir 'Haçlı Seferi' manasına gelir bu" diye konuştu.

'Kudüs mutlaka kurtarılacak'

Tokgöz, İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Emanuel Nahson'un, "Kudüs Yahudilerin 3 bin yıllık, İsrail'in de 70 yıllık başkentidir" sözlerini işaret ederek şunları söyledi:

"Şunu herkes bilmeli ki Kudüs bizim ilk kıblemizdir. Müslümanlar yönünden makbul kabul edilen üçüncü şehirdir. Ziyaret için sebep vesilesidir Kudüs. Meşru bir sebep vesilesidir orayı ziyaret etmek, Mescid-i Aksa'yı ziyaret etmek. Onun için 'Kudüs bizim onurumuzdur', 'Kudüs bizim namusumuzdur, izzetimizdir' dersek kesinlikle abartmış olmayız. Kudüs bir İslam şehridir ve kimsenin tereddüdü olmasın, bir İslam şehri olmaya da devam edecektir. Bugün İslam dünyasının içinde bulunduğu bu kargaşaya bakarak 'Bunlar bunu engelleyemez' zannetmesinler. Bu coğrafya geçmişte Moğol istilalarına, Haçlı Seferlerine maruz kaldı ama bunların hepsini bertaraf etti, üstesinden geldi. İsrail'in, ABD'nin planları da böylece bir gün boşa çıkarılacaktır. Kudüs mutlaka kurtarılacaktır bunların zulmünden."