Tokgöz: “Derin bir kriz dönemindeyiz”

Tokgöz: “Derin bir kriz dönemindeyiz”
Saadet Partisi Sarayönü İlçe Başkanı Ziya Tokgöz, İslam coğrafyasının derin bir krizin içerisinde olduğunu söyledi.Hain İdlib saldırılarına değinerek açıklamasına başlayan Tokgöz, “Şehitlerimize Allah'tan rahmet ailelerine...

Saadet Partisi Sarayönü İlçe Başkanı Ziya Tokgöz, İslam coğrafyasının derin bir krizin içerisinde olduğunu söyledi.

Hain İdlib saldırılarına değinerek açıklamasına başlayan Tokgöz, “Şehitlerimize Allah'tan rahmet ailelerine sabırlar diliyorum. Ülkemizin başı sağ olsun. Müslümanlar olarak tarihin en derin krizlerinden birini yaşıyoruz. İslam coğrafyasının her bir köşesinde Müslüman kanının aktığı, ümmetin etnik ve mezhepsel çatışmalarla birbirine düşürüldüğü zor bir dönemden geçiyoruz. İslam düşmanları Müslümanlar üzerinde türlü planlar yapıp uygularken, biz Müslümanlar olarak bu planları boşa çıkaracak güçlü bir iradeden ve birlikten çok uzağız.” dedi.

Tokgöz, “İslam ümmetinin içinden geçtiği bu zorlu süreçte, tarihte kalmış ihtilafları ve ihtilaflı konuları gündeme getirmenin Müslümanlara hiçbir faydası yoktur. İlmi meclislerde hususi olarak konuşulabilecek meselelerin, kamuoyu önünde ulu orta tartışılması, ihtilafları derinleştirmekten ve ayrışmayı pekiştirmekten başka sonuç doğurmayacaktır.” şeklinde konuştu.

Açıklamasında “Kıblemize dönen ve tevhit ehli olup Allah’a şirk koşmayan her Müslümanı kardeşimiz kabul etmek, imanımızın gereğidir.” ifadesini kullanan Tokgöz, şunları söyledi: “Farklı ırk, mezhep ve meşrepler İslam ümmeti için birer zenginliktir. Bazı Müslüman kardeşlerimizi bizden farklı düşündükleri için yaftalamak veya tekfir etmek Müslüman toplum için en büyük fitnedir ve “fitne öldürmekten beterdir”. İslam ümmetinin birliği ve umumi maslahatı, tüm ırk, mezhep ve grupların hususi maslahatından daha öncelikli ve üstündür. Tevhide inanıp İslam düşmanlarını düşman bilen bir grup veya cemaate düşman olunamaz, lakap takılamaz ve hataları aleni olarak söylenemez. Ancak kendilerine usulünce hatırlatılır ve nasihat edilir.”

Togöz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yukarıda belirtilen temel konular ışığında başta din görevlilerimiz, kanaat önderlerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ayrıca her kademedeki idarecilerimiz ve vatandaşlar olarak ivedilikle harekete geçmeliyiz. Zira “birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır.” Selam hidayete tâbi olanların üzerine olsun.”