Tokgöz, “Esnaflarımız zor durumda”

Tokgöz, “Esnaflarımız zor durumda”
Sarayönü Saadet Partisi İlçe Başkanı Ziya Tokgöz, ramazan ayında gelen ek kısıtlamaların esnafları zor durumda bıraktığını söyledi.Kısıtlamaların yığılmaları arttırdığına ve virüsün bulaşma tehlikesini de daha...

Sarayönü Saadet Partisi İlçe Başkanı Ziya Tokgöz, ramazan ayında gelen ek kısıtlamaların esnafları zor durumda bıraktığını söyledi.

Kısıtlamaların yığılmaları arttırdığına ve virüsün bulaşma tehlikesini de daha çok arttırdığına değinen Tokgöz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Sarayönü’müz Konya’mızın küçük ilçelerinden biri. Fırıncı lokantacı esnafımız iftarda börek yaparak işletmelerini çevirmeye hazırlanıyorlardı. Fakat yasaklar Saat 19’da başlayınca vatandaşımız börek yaptırmak için malzeme getiremiyor o yüzden esnaf kardeşlerimiz işletmelerini döndürmekte çok zorlanıyorlar. İftarda börek yaptıracaklara akşam ezanına kadar izin verilirse gerçekten iyi olacak, esnafımızda biraz olsun nefes alabilecek.

Değerli kardeşlerim bu zor günlerde Mevlam bizi bu mübarek aya ulaştırmış bunu fırsat bilip geçmişimizin muhasebesini yapıp hatalarımıza tövbe ederek dua etmemiz gerekmektedir. Önceden imamlarımız minarelerden dua ediyordu. Şimdi onlarda bıraktı. Hatalara tövbe etmeden dua etmenin faydasızlığına onlarda inanıp onun için bıraktılar heralde.

Ey Alemlerin Rabbi olan Allah’ım. Sen varsın birsin hamd ve sena sanadır. Sen rahman ve rahimsin. Biz kapitalist ve sömürü düzenine Siyonist faizci sisteme ırkçı emperyalist faşist nizama ve onların getirdiklerine tövbe ediyoruz. Sen bizlere acı, rahmet et. Biz biliyoruz ki sen mazlum ve masumların intikamını alansın. Bizleri o vicdansız gruptan eyleme Rabbim.Bizi görünüp görünmeyen bütün düşmanlarımızdan koru yarabbim. Sen El Hayyumsun, El Kayyumsun. Bizlere cahilin zulüm ve davranışlarına karşı dik durma cesareti ver Allah’ım.”