Tokgöz: “Kurallar iktidarın çıkarlarına göre belirleniyor”

Tokgöz: “Kurallar iktidarın çıkarlarına göre belirleniyor”
Saadet Partisi Sarayönü İlçe Başkanı Ziya Tokgöz, iktidarın kendi çıkarlarına göre kuralları belirlediğini, çifte standardın artık çekinmeden uygulanır hale geldiğini ve yasaların istendiği gibi çiğnenebildiğini söyledi.Tokgöz,...

Saadet Partisi Sarayönü İlçe Başkanı Ziya Tokgöz, iktidarın kendi çıkarlarına göre kuralları belirlediğini, çifte standardın artık çekinmeden uygulanır hale geldiğini ve yasaların istendiği gibi çiğnenebildiğini söyledi.

Tokgöz, Ak Parti’ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelttiği eleştirilerde şu ifadelere yer verdi:

“İdarecilerimizin kimseye aldanmadan, kandırılmadan reform paketi hazırlayıp, sonra paketi patlatıp, 1 gecede hazineden 450 milyon dolara el değmeden, doları bir taban bir tavan yaptırıp ekonomiyi allak bullak etmeden çalışmaları gerekiyor.

Biraz geçmişi hatırlayalım. Doksanlı yılların başlarında Sayın Tansu Çiller döneminde de bu tarz olaylar oluyordu. Ardından iki binli yıllarda Rahmetli Sayın Bülent Ecevit, Rahmetli Mesut Yılmaz ve Devlet Bey döneminde de bu tarz gelişmeler yaşandı. Sayın Cumhurbaşkanımız da o dönemler, bunlar ekonomiyi bilmiyorlar, iyice yaşlandılar çay simit hesabına göre ekonomi planı oluşturuyorlar. Biz başa geldiğimiz zaman ekonomiyi düzeltecek, herkese demokrasi, adalet ve özgürlük getireceğiz demişti. Hatırlarsınız hepiniz o dönem ki konuşmalarını. Siyasi partileri de tek adam diktasından kurtaracak, 3 kez başkan seçilen bir daha aday olamayacak, böylece gençlerin önü açılacak diyordu.

Değerli kardeşlerim, el insaf bırakın siyasi partileri tek kişinin saltanatından kurtarmayı, Türkiye’yi tek kişinin saltanatından kurtaramıyoruz. Her yıl adalet ve reform yapıyoruz. Dün suçsuz olan bugün suçlu oluyor, dün suçlu olan bugün suçsuz oluyor. Tamamen kendi çıkarlarına göre. Adalet nedir, eşitlik nedir umurunda değil. Ne zaman Türk lirasına güvenin diye açıklama yapılsa, döviz ve altın fiyatları hemen yükselişe geçiyor. Ne zaman bir ülke ile aramız düzeliyor gibi olsa, aynı ülkeyle ne zaman düşman olacağız belli değil. Muazzam istikrarsız ve güvensiz bir ortam inşa edildi. Hem vatandaşlarımız için hem de ülkemize yatırım yapmayı planlayan insanlar için. Mesela virüs sebebiyle halka maske, mesafe ve hijyen deniyor, esnaf dükkanları kapalı tutuluyor ama kongreler binlerce kişiyle, mesafeye maskeye dikkat etmeden düzenleniyor. Gözümüzün içine baka baka bizimle dalga geçiyorlar. Marketlerde fiyatlar tavan yapıyor. Emekli, memur, işçi maaşlarında en ufak bir artış söz konusu değil. Bir de üstüne sanki fiyatların pahalılığından marketler sorumluymuş gibi marketleri denetlemeye kalkıyoruz.

Değerli hemşerilerim, Ak Partili kardeşlerim, sizce Sayın Cumhurbaşkanı artık yaşlanmış olmasın?”