TOKİ kalan konutları satacak

TOKİ kalan konutları satacak
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Sarayönü 1. Etap ve Ladik Toplu Konut Uygulaması kapsamında toplam 4 adet konutu, kurasız başvuru önceliğine göre konut alma ve seçme olanağı ile açık satışa sunacak.Konutların satış...

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Sarayönü 1. Etap ve Ladik Toplu Konut Uygulaması kapsamında toplam 4 adet konutu, kurasız başvuru önceliğine göre konut alma ve seçme olanağı ile açık satışa sunacak.

Konutların satış işlemleri Ziraat Bankası Sarayönü Şubesi aracılığıyla yürütülecek. Açık satış yöntemiyle satışı gerçekleştirilecek konutların başvuruları, 20 Şubat Pazartesi günü (dün) başladı. Başvurular 31 Mart 2017 tarihine kadar devam edecek.

Sarayönü'nde bir tane 2+1, bir tane 3+1, Ladik mahallesinde bir tane 2+1, bir tane 3+1 daire satılacak. Büyük evlerde peşinatın yüzde 15'ini, küçük evlerde ise peşinatın yüzde 12'sini bankaya yatıranlar gayrimenkul satış sözleşmesini imzalayabilecek. Sarayönü'nde bulunan 2+1 konut 75 bin 240 liraya, 3+1 konut 140 bin 878 liraya satılacak. Ladik'te bulunan 2+1 konut ise 69 bin 692 liraya, 3+1 konut 133 bin 177 liraya satılacak. 2+1 dairelerde 180 ay, 3+1 evlerde 120 ay taksit imkanı tanınacak.

Konutlar için ilk taksit ödemesi, konutların teslimli olarak satışa sunulmasından dolayı sözleşme imzalama tarihini takip eden ay itibariyle yapılacak. Konut alıcısı, sözleşmenin kurulduğu tarihten itibaren on dört gün içinde, herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahip olacak. Konut alıcısı, Gayrimenkul ün fiili tesliminden evvel teslim süresi içerisinde herhangi bir gerekçe göstermeden sözleşmeden dönme hakkına sahip olacak.