TOKİ sakinlerinin mağduriyeti

TOKİ sakinlerinin mağduriyeti
Sarayönü 3. Etap TOKİ konutlarında yaşanan sıkıntılar, bir türlü çözüme kavuşturulamıyor. Ocak ayında etkili olan fırtınada çatıları ve bazı alanları büyük zarar gören binaların gerekli tadilatı yapılmadığı için...

Sarayönü 3. Etap TOKİ konutlarında yaşanan sıkıntılar, bir türlü çözüme kavuşturulamıyor. Ocak ayında etkili olan fırtınada çatıları ve bazı alanları büyük zarar gören binaların gerekli tadilatı yapılmadığı için daire sahipleri ciddi sıkıntılar yaşıyor. Çatılardan uçak kiremitler yüzünden tavanları akan daire sahipleri, yağmur veya kar yağmaması için dua ediyor.

Sarayönü 3. Etap TOKİ konutlarında, Ocak ayında etkili olan fırtınada hasar gören binalar haftalar geçmesine rağmen onarılmadı. Tavanları akan daire sahipleri, yaşadıkları mağduriyetleri anlattı.

Site sakinlerinden Hüseyin Ceylan, yaşananlar yüzünden evinden tiksinir hale geldiğine dikkati çekti.

Ceylan, ilçenin önemli bir nüfusunun 3. Etap TOKİ konutlarında yaşadığını ancak sahipsiz kaldığını belirterek, “Merkez nüfusunun yaklaşık olarak onda biri burada yaşıyor. Yaşanan lodos hadisesinden beri dağılan kiremitler hala çatılara monte edilmedi. TOKİ merkezini aradığımız zaman sigortadan rapor gelmesini bekliyoruz diyerek bizleri oyalıyorlar. Yeni kiremitleri sitenin girişine indirdiler, yaklaşık olarak 10 gündür orada duruyor. Ne gelen var ne giden.” dedi.

Bir damla huzurumuz kalmadı

Havaların müsaade etmesine rağmen onarım çalışmalarının bir türlü gerçekleştirilmediğini vurgulayan Ceylan, şöyle devam etti:

“Herkes yağmur yağsın diye dua ediyor. Biz aksine yağmasın diye dua ediyoruz. Tavanların akmasından dolayı odaları leğenlerle doldurduk. Hava bir yağsa olan yağmur evin içine akacak. Bir yere gitsek aklımız evde kalıyor. Acaba dam aktı mı, zemin ıslandı mı, boru patladı mı diye.  Her gün bunları düşünerek bir insan nasıl rahat edebilir? Bir damla huzurumuz kalmadı. Canımıza tak etti. Yetkililerden acil bir şekilde bu sorunu çözüme kavuşturmalarını bekliyoruz.”

Bizi mağdur etmeye hakları yok

Sorunların ve sıkıntıların bir türlü sonu gelmediğine değinen Ceylan, şunları söyledi:

“Evleri teslim aldığımızdan beri sıhhi tesisatlarda problemler var. Sıhhi tesisatları yapanlar klozetleri bile bağlamadan gitmişler. Yetkililere ulaşmak da neredeyse imkansız hale geldi. Ulaştığımız zaman da kendiniz ekip çağırın, tesisatları yaptırın, fatura kestirin biz ödeyelim diyorlar. Bu bizim çözmemiz gereken bir sorun mu?

Belediye başkanımız Nafiz solak’a da seslenmek istiyorum. TOKİ konutlarının yapılmasında önder oldu ama bunca sorunlar yaşanırken kendisi ortalarda yok. Bizim bireysel başvurular zaten dikkate alınmıyor. Madem ki bu ilçenin başkanısın neler oluyor diye ilgilenmeniz gerekmiyor mu. Konutların tesliminden beri 2,5 yıldır yaşanan sıkıntılara neden kulak asmıyorsunuz. Büyük bir mağduriyet yaşanıyor. Hiç kimsenin bizleri mağdur etmeye hakkı yok.”

Muhattap bulamıyoruz

Site sakinlerinden CHP ilçe başkanı Tahir Yıldız ise fırtınadan sonra iletişime geçtikleri sigorta firmasından haftalardan beri geri dönüş beklediklerini söyledi.

Karşılarında muhatap olabilecekleri bir kurum bulamadıklarını belirten Yıldız, “Kimse hiçbir şey bilmiyor. Hiçbir konuda bilgilendirilemiyoruz. Çoğu zaman temsilcilere ulaşamıyoruz. Yüklenici firmaya ulaştığımız zaman biz konutları teslim ettik iş bizden çıktı diyor. Ama taksit ödeme vakti geldiği zaman hemen ödememiz alınıyor. Biz huzuru ararken burası bize zulüm oldu.” diye konuştu.