TOKİ taksitleri başladı

TOKİ taksitleri başladı
Sarayönü'nde inşa edilen 3'ncü etap TOKİ konutlarında bulunan 3+1 daire sahipleri için taksit ödemeleri bu ay başladı. Taksitler her ayın 20'sine kadar ödenebilecek. İlk taksitler için yarın son gün.Sarayönü'nde inşa edilen...

Sarayönü'nde inşa edilen 3'ncü etap TOKİ konutlarında bulunan 3+1 daire sahipleri için taksit ödemeleri bu ay başladı. Taksitler her ayın 20'sine kadar ödenebilecek. İlk taksitler için yarın son gün.

Sarayönü'nde inşa edilen 3'ncü etap TOKİ konutlarında 3+1 dairelerin hak sahipleri için taksit ödemeleri başladı. Sözleşmede yer alan, "Hak sahipleri ile imzalanacak sözleşme tarihinden itibaren 4 ay sonra taksit ödemeleri başlar" ibaresine bağlı olarak Ziraat Bankası aracılığı ile ilk taksitler ödenmeye başladı.

Dört ay önce 8 bin 168 TL ile 10 bin 820 TL arasında peşinat yatıran 3+1 daire hak sahipleri, başlangıç taksiti olara kat ve cephesine göre 1.063 TL ile 1.261 TL arasında ödeme yapacak. 20 Haziran, ilk taksitler için son ödeme tarihi olacak. Temmuzda ise 3+1 dairelere ilk dönemsel artış yansıtılacak. Artışlar yılda iki kere memur maaş artış oranına göre zamlanacak.

Öte yandan 3'ncü etap TOKİ konutları için tahmini olarak anahtar teslim süresine daha 8-10 ay olması, hak sahiplerinin canını sıkıyor. Özellikle şu anda kirada oturan hak sahiplerine ekstra yük getiren taksitler, daire sahiplerinin bütçelerini bir hayli zorlayacak.