TOKİ teslimatları gelecek yaza

TOKİ teslimatları gelecek yaza
Sarayönü 3'ncü Etap TOKİ konutları hakkında halk arasında birçok söylenti dolaşırken, en çok merak edilen konuların başında teslimat tarihi ve ısınma sistemi geliyor. 3'ncü Etap TOKİ konutlarında dairelerin hak sahiplerine...

Sarayönü 3'ncü Etap TOKİ konutları hakkında halk arasında birçok söylenti dolaşırken, en çok merak edilen konuların başında teslimat tarihi ve ısınma sistemi geliyor. 3'ncü Etap TOKİ konutlarında dairelerin hak sahiplerine teslimatının gelecek Temmuz ayını bulacağı tahmin ediliyor. Doğalgaz ile ısınma sistemi ise merkezi olacak. Yine evlerin sıcak su ihtiyacı merkezi sistemden karşılanacak.

TOKİ konutları inşaatını yürüten İntek Yapı'nın şantiye yetkililerinden Ali Aladağlı, halk arasında dolaşan söylentilere ve merak edilen konulara açıklık getirdi.

Aladağlı yaptığı açıklamada, "Bizim sözleşme bitiş süremiz 28 Aralık'ta ama kış şartları ve yağışlardan dolayı çalışamayacağımız için ek süre kullanacağız. Peyzaj çalışmaları kış dönemine denk geleceği için zaten TOKİ bizim kışın peyzaj çalışmaları yapmamıza izin vermez. Kışın çim ekilmez, taş döşenmez. Bir ikincisi suyun donmasına göre 10'ncu ayda harçlı işler biter. Kış dönemi inşaat sektörü için üç ay ölü sezondur." dedi.

Kendilerinin de bir an önce işi bitirmek istediklerini anlatan Aladağlı, "Tatiller de işlerimizi çok aksatıyor. Mesela önümüzde 9 günlük bir kurban tatili var. Bizi en çok zorlayan bir kişinin söylediği dedikoduya herkesin inanması. Bu da kulaktan kulağa abartılıyor. Birisi çıkıp binalar yanlış yapılmış yıkıp baştan yapılacak dese herkes buna inanıyor. Hatta bunu söyleyen bile kendine inanmaya başlıyor. Bizi en çok zorlayan konulardan bir tanesi de evleri gezmek amaçlı gelenler. Şantiye içerisine kimseyi almıyoruz. Biz bunu iş kanununa ve güvenliğine göre yapıyoruz. Şantiye alanında birisine bir şey olduğunda biz bunun hesabını veremeyiz. Burada 900 konut var. Tüm hak sahipleri evlerini gezmeye gelse biz kendi işimizi yapamayız. Çok geniş bir çalışma alanımız var. İnsanlar şantiye alanına kaçak şekilde gitmeye çalışarak da can güvenliğini tehlikeye atmasın." şeklinde konuştu.

Teslimat için gelecek yılı işaret eden Aladağlı, şunları söyledi: "Bizim iyimser tahminimize göre önümüzdeki bahar sonunda teslimatlar olabilir. TOKİ genel olarak teslimatlarını Temmuz ayında gerçekleştirir. Bu her yerde böyledir. Hak sahipleri Temmuz ayından önce çok beklentiye girmesin. Bu sürecin uzaması hak sahiplerinin iyiliği için. Hak sahipleri müsterih olsunlar. Biz işimizi yapsat mantığında yapmıyoruz. Kontrollü ve düzgün bir çalışma sistemimiz var. İnsanların rahat edebilmesi için elimizden gelen neyse yapıyoruz. İnşallah memnun kalırlar. Acele ile yapılmış kötü bir imalata sahip olmak yerine bir süre daha sabredip güzel bir iş teslim almayı hak sahipleri de isteyecektir. Ev sahibi olma heyecanını anlıyoruz ama bu onların iyiliği için."

Aladağlı, doğalgaz konusuna da açıklık getirerek, "Doğalgaz ile ısınma merkezi sistemden olacak. Isı pay ölçer ile her daire payına düştüğü kadar yakıtın parasını ödeyecek. Ayrıca ocakta kullanılacak gaz ve isteğe bağlı olarak şofbenler için bireysel abonelik de olacak. Sıcak su da merkezi sistemli olacak. Binaların ısınma gibi bir problemi yok. Biz bodrumda dahil olmak üzere binanın her yerine mantolama yapıyoruz. Kışın en soğuk dönemde bile zemin katta su donmuyor." ifadelerini kullandı.