TOKİ yükselmeye başladı

TOKİ yükselmeye başladı
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından, Sarayönü nde yapımı başlatılan 883 konutun inşaat çalışmaları hız kazandı. Mart ayı ortalarında temel atma töreni ile başlayan inşaat çalışmaları kapsamında, bloklar...

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından, Sarayönü nde yapımı başlatılan 883 konutun inşaat çalışmaları hız kazandı. Mart ayı ortalarında temel atma töreni ile başlayan inşaat çalışmaları kapsamında, bloklar yükselmeye başladı. Üç vincin çalıştığı inşaat alanında, üç bina aynı anda yapılıyor. Toplam 45 bloktan oluşan 3'ncü Etap TOKİ konularının, 500 gün içerisinde tamamlanıp teslim edilmesi planlanıyor.

Sarayönü nde inşasına başlanan 3 ncü etap TOKİ konutlarının yapımı hız kazandı. Gerçekleştirilen ihale kapsamında 883 konut, cami, sosyal tesis ve 2 adet ticaret merkezi ile altyapı ve çevre düzenleme işi İntek Yapı tarafından inşa ediliyor. Yükseklikleri zemin üzeri 4 kat olan projedeki konutların 627 si 2+1, 256 sı ise 3+1 planında inşa edilecek. 3 ncü etap TOKİ konutlarının hafriyat çalışmaları, Mart ayı ortalarında başlamış ve temel atma töreni gerçekleştirilmişti. İntek yapı tarafından beton santralinin kurulması ile bloklar hızla yükselmeye başladı. Sözleşmede 700 gün olarak belirlenen proje teslim süresi ile ilgili olarak firma yetkililerinden edinilen bilgiye göre konutların 500 günde teslim edileceği öğrenildi. Toplam 45 bloktan oluşan dev projenin tamamlanması, vatandaşlar tarafından şimdiden merakla bekleniyor.

Yaşam merkezi olacak

Projenin ilçeye değer katacağını belirten Başkan Nafiz Solak, “Projenin yapılacağı alan camisi, dükkânları, sosyal donatıları, meydanı, parkları, peyzajı, otoparkı, çocuk oyun alanları ile nitelikli sosyal çevre imkânı sunan, aynı zamanda kente değer katacak yeni bir yaşam merkezine dönüşecek. Projede modern ve yerel mimari sentezlendi. Mimari cephe elemanları ve zemin kat seviyesine kadar taş kaplama gibi özellikler modernize edilerek uygulandı” dedi.