TOKİ'den bahar müjdesi

TOKİ'den bahar müjdesi
Sarayönü’ne inşa edilen 3’ncü etap Toki konutlarında çalışmalar hızla sona doğru yaklaşıyor. Toplam 45 bloktan oluşan 3’ncü etap Toki konutlarında binaların yapımı tamamlanırken, çevre düzenlemesi ve sosyal alanların...

Sarayönü’ne inşa edilen 3’ncü etap Toki konutlarında çalışmalar hızla sona doğru yaklaşıyor. Toplam 45 bloktan oluşan 3’ncü etap Toki konutlarında binaların yapımı tamamlanırken, çevre düzenlemesi ve sosyal alanların inşasında büyük yol kat edildi. Mobilya montajları, doğalgaz çalışmaları ve çeşitli ince işleri devam eden konutların kalan çevre düzenlemeleri de hava sıcaklıklarının istenen seviyelere çıkmasının ardından tamamlanacak. 3’ncü etap Toki konutlarını inşa eden İntek Yapı yetkilileri tarafından yapılan açıklamada bahar aylarında konutların sahiplerine teslim edileceğini söyledi. Bir aksilik çıkmaması durumunda konutların mayıs ayı içerisinde teslim edilmesi bekleniyor.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından, Sarayönü'ne yaptırılan 883 konutun inşaat çalışmaları büyük oranda tamamlandı. 2017 yılının Mart ayında gerçekleştirilen temel atma töreni ile başlayan inşaat çalışmaları kapsamında, 45 bloktan oluşan projenin konutlardan oluşan bölümü tamamlandı.

Proje kapsamında 883 konut, cami, sosyal tesis ve 2 adet ticaret merkezi ile altyapı ve çevre düzenleme işi İntek Yapı tarafından inşa ediliyor. Yükseklikleri zemin üzeri 4 kat olan projedeki konutların 627 si 2+1, 256 sı ise 3+1 planında inşa edildi. İntek yapı tarafından inşa edilen 3'ncü Etap TOKİ konularının, 2019 baharında hak sahiplerine teslim edilmesi bekleniyor. Dev projenin tamamlanması, vatandaşlar tarafından merakla bekleniyor.

Yüzde 90'ı tamamlandı

İntek Yapı’nın şantiye yetkililerinden inşaat mühendisi Fatih Sağlam, çalışmalar hakkında yaptığı açıklamada, "Altyapı, çevre aydınlatma, doğalgaz, binaların dış cepheleri, boya gibi çalışmalar tamamlandı. Binaların içerisindeki montaj çalışmalarını gerçekleştiriyoruz. Bunun yanında cami, sosyal teslisler, ticarethaneler ve çevre düzenleme çalışmaları kaldı. Hava sıcaklıklarının ve mevsim sıcaklıklarının el verdiği ölçüde çalışmalar devam ediyor. Projenin yüzde 90'ı tamamlandı." dedi.

Baharda teslim edilecek

Konutların hak sahiplerine teslim zamanı ile ilgili bilgi de veren Sağlam, "Bizim sözleşme bitiş süremiz 28 Aralık tarihiydi ama kış şartlarından dolayı çalışılamayacak dönemden dolayı bize ek süre tanınıyor. Peyzaj çalışmaları kış dönemine denk geldiği için zaten TOKİ bizim kışın peyzaj çalışmaları yapmamıza izin vermez. Kış dönemi inşaat sektörü için üç ay ölü sezondur. Bizim tahminimize göre önümüzdeki bahar sonunda teslimatlar olabilir. Bir aya kadar geçici kabul olmasını bekliyoruz. Geçici kabulün ardından eksiklerimizi giderip iskana başvuracağız. İskan alındıktan sonra konutlar teslim edilmeye hazır hale gelecek. Hak sahipleri müsterih olsunlar. Biz işimizi yapsat mantığında yapmıyoruz. Kontrollü ve düzgün bir çalışma sistemimiz var. İnsanların rahat edebilmesi için elimizden gelen neyse yapıyoruz. İnşallah memnun kalırlar." şeklinde konuştu.