TOKİ’den motosiklet hırsızlıkları çözüldü

TOKİ’den motosiklet hırsızlıkları çözüldü
Sarayönü’nde TOKİ konutlarında meydana gelen motosiklet hırsızlıklarına ilişkin başlatılan soruşturma neticesinde zanlılar yakalandı.İlçede 16 Kasım’da TOKİ konutlarından iki adet motosiklet çalındı. Gelen ihbar üzerine...

Sarayönü’nde TOKİ konutlarında meydana gelen motosiklet hırsızlıklarına ilişkin başlatılan soruşturma neticesinde zanlılar yakalandı.

İlçede 16 Kasım’da TOKİ konutlarından iki adet motosiklet çalındı. Gelen ihbar üzerine motosikletin çalınması olayları ile ilgili Sarayönü İlçe Emniyet Amirliği tarafından soruşturma başlatıldı. Kamera kayıtları ve çevreden yapılan araştırmalardan 4 şahsın ticari taksi ile gelerek hırsızlık olayını gerçekleştirdikleri tespit edildi.

Elde edilen veriler doğrultusunda şahısların Suriye uyruklu oldukları, Konya merkezde ikamet ettikleri, ilçeyle bir bağlantılarının olmadığı tespit edildi. Konya araştırma ekipleri ile müştereken yapılan çalışmalarda dört şahsın Suriye uyruklu C.M.S.,  M.N.,  B. EL A.ve M.EL A. isimli şahıs olduğu bilgilerine ulaşıldı, yapılan takip sonucunda C.M.S.,  M.N.,  B. EL A isimli şahıslar Konya merkezde yakalandı.

Hırsızlar önce keşif yapmış

Şahıslar ifadelerinde, suçlarını itiraf etti. Zanlılardan M.N. Sarayönü’ne çalıştığı teknik servisle geldiğini, ilçede motosikletlerin gerekli muhafaza tedbirleri alınmadan bırakıldığını gördüğünü, sitenin yeteri kadar ışıklandırmasının ve güvenlik kameralarının olmadığını tespit ettiğini, konuyu arkadaşları ile paylaştıklarını, geceleyin ticari taksi kiralayarak TOKİ konutlarına geldiklerini ve buradan iki motosikleti çalarak ayrıldıklarını, bu motosikletleri 600 liraya Suriye uyruklu şahıslara sattıklarını beyan etti.

Olaya karışan diğer Suriye uyruklu M.EL.A ise ilerleyen günlerde yakalandı.

Emniyetten tedbirinizi alın uyarısı

Sarayönü İlçe Emniyet Amirliği’nden yapılan açıklamada, motosiklet ve benzeri vasıtaların kapalı alanlarda korunması ve gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması gerektiğini ifade eden vatandaşlara uyarılarda bulundu.