Topbaş Efendi Camiine yardım toplanacak

Topbaş Efendi Camiine yardım toplanacak
Sarayönü’nde, Batı İstasyon Mahallesi nde yapımı devam eden Musa Topbaş Efendi Hz. Camii inşaatının büyük bölümü tamamlandı. İnce işçilikleri kalan camiinin bir an önce bitirilerek ibadete açılması için hayırseverlerin...

Sarayönü’nde, Batı İstasyon Mahallesi nde yapımı devam eden Musa Topbaş Efendi Hz. Camii inşaatının büyük bölümü tamamlandı. İnce işçilikleri kalan camiinin bir an önce bitirilerek ibadete açılması için hayırseverlerin yardımları bekleniyor. Camii için Cuma günü, Cuma namazının ardından tüm camilerde yardım toplanacak.

Yaklaşık bir yıl önce başlayan cami inşaatında çalışmalar devam ederken, hayırseverlerin yardım eli uzatması bekleniyor.

Musa Topbaş Efendi Hz. Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği'nden yapılan açıklamada, "Tarih boyunca cami devamlı bir şekilde müslümanların birlik ve beraberliklerinin pekiştirildiği mekanlar olmuşlardır. Cami hiç bir zaman ayrılıkların, anlaşmazlıkların ve düşmanlıkların körüklendiği yerler olmamıştır. Her zamankinden çok birlik ve beraberliğe muhtaç olduğumuz bu dönemde camiler oldukça önemli fonksiyonlar üstlenebilirler. Cami, kutsal mekanlardandır. Allah Teala Kuranı kerimde "benim evlerim mescitlerdir" buyuruyor. Peygamberimiz (sav) de namazları ve ilim meclisleri için camiye gitmeyi, imar etme konusunda camilere yardımda bulunmayı şiddetle tavsiye etmiştir. Cami islamda bu açıdan çok önemlidir. Bu noktada Camii inşaatımızın tamamlanabilmesi için hayırseverlerimizin yardımlarına ihtiyaç duyuyoruz." denildi.