Topcu “Milli bilinci sıcak tutmalıyız”

Topcu “Milli bilinci sıcak tutmalıyız”
Sarayönü Müftü Vekili Mustafa Topcu, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde düzenlenecek etkinlikler hakkında bilgi verdi. Milli bilincin her daim sıcak tutulması gerektiğini savunan Topcu, vatandaşların etkinliklere katılımının...

Sarayönü Müftü Vekili Mustafa Topcu, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde düzenlenecek etkinlikler hakkında bilgi verdi. Milli bilincin her daim sıcak tutulması gerektiğini savunan Topcu, vatandaşların etkinliklere katılımının önemli olduğunu söyledi.

Müftü Vekili Topcu yaptığı açıklamada, “15 Temmuz 2016 gecesi, memleketimizin bütün ufuklarını karartmaya kalkışan bir ihanet çetesi karşısındaki; vakur cesur ve âlicenap tutumuyla tüm dünyaya örnek olan; vatanına, milletine, milli iradeye ve hukuk düzenine sahip çıkan aziz milletimizin onurlu duruşu, her türlü takdirin üzerindendir. Dün istiklal mücadelesi günlerinde olduğu gibi, bugünde milletimizin kendi izzet ve haysiyetine sahip çıkması, ülkemizin birlik ve bütünlüğüne, milletimizin; hürriyet irade ve bekasına yönelik girişilen ihanet kalkışmasına karşı; hiç tereddüt etmeden tankların önüne yatan, silahlara meydan okuyan, bedenlerini bu vatan için siper eden, canlarını din ü devlet, mülk ü millet, istiklal ve istikbalimiz için feda eden ve şahadet mertebesine eren aziz şehitlerimizi anmak, gazilerimizi yâd etmek, bıraktıkları onurlu mirası gelecek nesillere aktarmak bizlere düşen en büyük görevlerimizden biridir.” dedi.

Halkımızın katılımı bekliyoruz

Vatandaşın göstereceği ilginin ruhun oluşumunda büyük katkı sağlayacağını belirten Topcu, “Bu şuur ve bilinç içerisinde İlçe müftülüğümüzce Başkanlığımızın emir ve tensipleri doğrultusunda “Ezanları susturan Darbelerden Darbeleri Susturan Salâlara” şiârıyla 15 Temmuz 2016 nın yıldönümünde 15 Temmuz sürecinin gelecek nesillerimizce unutulmaması ve milletimizce ortak bir bilincin oluşturulması gayesiyle bir dizi program icra edilecektir. Bütün halkımızın bu konuda duyarlılık göstermesi özelliklede yeni neslin bu programlara teşvik edilmesi çok büyük önem arz etmektedir. Bütün halkımızın bu programlara gerek hatimleri gerek duaları ve kendi şahıslarıyla bizzat katılmaları bu ruhun oluşumunda büyük katkı sağlayacaktır. Tüm halkımız yediden yetmişe davetlidir. Bu vesile ile bütün şehitlerimizi rahmetle anar, gazilerimize acil şifalar ve uzun ömürler, yakınlarına sabırlar dileriz.” şeklinde konuştu.

Etkinlikler düzenlenecek

Yapılacak etkinlikler hakkında bilgi veren Topcu şunları söyledi: “Başkanlığımız öncülüğünde milletimizin katılımıyla “100.000 hatim kampanyası” başlatılmış olup halen devam etmektedir. Bitirilen hatimler görevlilerimiz vasıtasıyla müftülüklerimize bildirilebilir. 14 Temmuz Cuma Günü Cuma namazı öncesi “Kuranı Kerim Ziyafeti Programı” icra edilecek ve son olarak okunan 100.000 hatmi şerifin duası yapılacaktır. 14 Temmuz Cuma günü Başkanlığımızca özel olarak hazırlanan hutbe tüm camilerimizde okunacaktır. 14 Temmuz Cuma günü gün içerisinde tüm Yaz Kuran Kurslarımızda “ Şehitlerimizi Anma Özel Proğramı “ Tüm halkımız öğrencilerimiz ve öğrenci velileri özellikle davetlidir. 15 Temmuz 2017 gecesi tüm cami ve minarelerimizin ışıkları sabah namazına kadar açık tutulacaktır. 15 Temmuz 2017 Cumartesi gününü 16 Temmuz 2017 Pazar gününe bağlayan gece saat 00:13 te ilçemiz ve tüm yurttaki 90.000 camide eş zamanlı olarak salâ lar okunacaktır. İlçe Kaymakamlığımız ve Belediyemiz organizesinde yapılacak olan 15 Temmuz ile ilgili faaliyetlerin tamamında müftülüğümüz maddi ve manevi destek yönünden her dâim aktif olarak hazır olacaktır. 14 - 21 Temmuz tarihleri arası şehit yakınlarımız ziyaret edilecek, 14-28 Temmuz tarihleri arası 81 il ve Konya İl müftülüğünce “15 Temmuz, Din ve Değerlerimiz” konulu paneller düzenlenecektir. Gerekli bilgi müftülüğümüzden alınabilir. Başkanlığımız tarafından hazırlanmış olan her türlü doküman, müftülüğümüzden ve Başkanlığımızın ilgili sitelerinden elde edilebilir. “Diyanet Aylık Dergi 15 Temmuz özel sayısı” istenebilir.”