Topçuoğlu, Türk Kızılay Sarayönü Temsilcisi oldu

Topçuoğlu, Türk Kızılay Sarayönü Temsilcisi oldu
Sarayönü Belediye Başkanı aday adaylığı nedeni ile görevinden istifa eden Halil İbrahim Turan’dan boşalan Kızılay Sarayönü İlçe Temsilciliği’ne başkan yardımcısı Veysel Karani Topçuoğlu görevlendirildi.

Türk Kızılayı Konya İl Başkanlığı tarafından yapılan görev değişiminde başkan yardımcısı olan Halil Piliç ise yine başkan yardımcısı olarak Veysel Karani Topçuoğlu ile görevi birlikte yürütmeye devam edecek.

Yapılan görevlendirme ile ilgili açıklamada bulunan Türk Kızılayı Sarayönü Başkanı Topçuoğlu; “Halil İbrahim Turan başkanımız yaklaşık 12 yıl Şube Başkanı ve 5 yıl koordinatör olarak 17 yıllık Türk Kızılay ailesine emek vermiştir, 17 yıl boyunca gerek Kan Bağışı Hizmetleri, gerek yardımlaşma hizmetleri gerekse Kızılay’a ait tüm STK işlerini başarı ile yürütmüş ve tamamen gönüllü olarak hizmet vermiştir.

Diğer bir yandan TURAN yaptığı işlerin tamamını vakıf adabına uygun yaparak şeffaf ve hesap verebilirliğini üzerinde durmuş ve titizlikle görevini yürütmüştür. Kızılay Temsilciliğimiz adına Halil İbrahim TURAN başkanımıza çalışmalarından dolayı teşekkür ederim.” Dedi

Türk Kızılayı’nın kurulduğu günden bu yana ülkemizde ve dünyanın bir çok ülkesinde din dil ırk mezhep ayrımı yapmadan mazlum ve ihtiyaç sahiplerinin yanında olduğunu belirten Topçuoğlu; “Bu bayrak yarışında Halil İbrahim Turan başkanımızdan bayrağı devir aldım ve ilçemiz başta olmak üzere ihtiyaç sahibi tüm vatandaşlarımıza ulaşmak ve her daim yanlarında olduğumuzu göstermeye devam edeceğiz.

Bunun yanı sıra sosyal yardımların en etkin, ve bağışçının şartına göre ihtiyaç sahiplerine vakıf adabı ile ulaştırmanın gayreti içinde olacağız. Daha önce Kızılay’a 40 yılı aşkın hizmeti olan ve halen aktif hizmeti bulunan Halil PİLİÇ ağabeyimiz ile birlikte çalışmalarımıza devam edeceğiz. İlçemiz huzurunda bir teşekkür de Halil PİLİÇ ağabeyimize etmek istiyorum, ilçemizde aktif olarak en uzun görev alan gönüllümüz. Kızılay camiasında gönüllü demek hiçbir ücret, maaş, nakti ve ayni yardımı almadan çalışan anlamına gelmektedir.” Şeklinde konuştu.

Türk Kızılayı Sarayönü Temsilciliği olarak yapılan yardımlar hakkında da bilgi veren Topçuoğlu; “Aylık ve belirli periodlarda yardım ailemiz mevcuttur. Ramazan aylarında ilçe merkez ve tüm mahallerden 400 e yakın ihtiyaç sahibi ailelerimiz mevcut olup her daim yanlarında olmak, onları yalnız bırakmamak için elimizden geleni yapıyoruz. 2024 yılı için ilçemiz ve tüm mahallelerde kapsamlı ihtiyaç sahibi aileler belirlenecek ve bundan sonraki süreçte ailelerimizi inşallah yalnız bırakmayacağız ” dedi