Toplu konutlarda bireysel ısınma sıkıntısı

Toplu konutlarda bireysel ısınma sıkıntısı
Sarayönü’nde birinci ve ikinci etap TOKİ konutlarında ikamet eden kat malikleri, bireysel ısınma sisteminden kaynaklanan mağduriyetlerini dile getirdi. Bireysel ısınma sisteminden dolayı ikamet edilmeyen evlerde kaloriferlerin yakılmamasından...

Sarayönü’nde birinci ve ikinci etap TOKİ konutlarında ikamet eden kat malikleri, bireysel ısınma sisteminden kaynaklanan mağduriyetlerini dile getirdi. Bireysel ısınma sisteminden dolayı ikamet edilmeyen evlerde kaloriferlerin yakılmamasından dolayı ikamet edilen evlerde ısınma sorunu yaşandığını dile getiren vatandaşlar, konuyu mahkemeye taşımaya hazırlandıklarını dile getirdi.

Sarayönü’ne doğalgazın gelmesinin ardından kömürlü merkezi sistemden kombili bireysel ısınma sistemine geçen birince ikinci etap TOKİ konutlarında ikamet eden vatandaşlar, oturulmayan evlerden dolayı sıkıntı yaşadıklarını dile getirdi.

TOKİ konutlarında ikamet eden ev sahiplerinden Aydın Büyüktuna, yaptığı açıklamada, “Bireysel ısınmaya geçtikten sonra bütün huzurumuz bozuldu. Oturulmayan evlerde ısıtma sistemi hiç çalıştırılmadığı için oturulan evlerde daha fazla doğalgaz yakılması gerekiyor. Altı üstü ısınmayan evlerde ne kadar doğalgaz yakılsa yakılsın verimli şekilde ısınma sağlanamıyor. Haliyle bu faturalara da ciddi şekilde yansıyor.” dedi.

Kat mülkiyeti kanununda binadaki tüm evlerde ısının belli bir derecenin altına düşmemesi gerektiğinin belirtildiğini kaydeden Büyüktuna, “Bina içerisinde bulunan oturulmayan evlerde sıcaklığın 18 derecenin altına düşmemesi gerekiyor. Boşta olsa ısınması lazım. Bu konuyu mahkemeye taşıyıp merkezi ısınmaya geçilmesi veya herkesin oturmasa bile evini belli bir dereceye kadar ısıtması konusunda karar aldıracağız. Buna benzer birçok emsal karar var ve mahkemeden sonuç alacağımıza da inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

Son dönemlerde doğalgaza gelen zamların ardından faturaların altından kalkılamayacak duruma gelindiğini dile getiren Büyüktuna, şunları söyledi: “Apartmanda yaşamanın amacı birlikte ısınmak ve tasarruf sağlamak ama biz tasarrufu geçtik artık daha çok yakıyoruz. Bu bireysel ısınma sistemi yüzünden artın insanlar birinci ve ikinci etap TOKİ konutlarında yaşamak istemiyor. Genelde 3’ncü Etaba gdiyorlar. Bu yüzden dairelerimiz değer de kaybediyor.”