Toplulaştırma listeleri askıda

Toplulaştırma listeleri askıda
Sarayönü ilçe sınırları içerisinde 45 bin 100 hektar alanda uygulanacak toplulaştırma ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Çalışmalar kapsamında toplulaştırma komisyonu tarafından Batı İstasyon ve Doğu İstasyon mahalleleri...

Sarayönü ilçe sınırları içerisinde 45 bin 100 hektar alanda uygulanacak toplulaştırma ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Çalışmalar kapsamında toplulaştırma komisyonu tarafından Batı İstasyon ve Doğu İstasyon mahalleleri için harita üzerinde gerçekleştirilmiş toplulaştırma, çiftçilerin kontrolü için askıya çıkarıldı.

Daha önce toprakları, 3 sınıfta sınıflandıran komisyon, oluşturduğu raporları, mahalle bilirkişilerine sunularak uygunluğu konusunda görüş alındıktan sonra, muhtarlıklarda askıya çıkarmış ve daha sonra mülakatları yapmıştı.

Mülakatların ardından Batı İstasyon ve Doğu İstasyon mahalleleri arazileri kağıt üzerinde toplulaştırılarak askıya çıkarıldı. Sarayönü Ziraat Odası bahçesinde askıya çıkarılan listeleri kontrol etmesi gereken arazi sahipleri, itirazlarını DSİ 4.bölge müdürlüğüne dilekçe ile bildirebilecek.

Sarayönü’nde tarım işletmelerinin yapısı küçük, parçalı ve dağınık araziler şeklinde olduğu için toplulaştırma kapsamına alınmıştı.