Toplulaştırma mağduriyetleri bitmiyor

Toplulaştırma mağduriyetleri bitmiyor
Sarayönü’nde son yıllarda çiftçilerin en büyük sıkıntılarından bir tanesi toplulaştırma oldu. Birçok çiftçinin mağdur olmasına neden olan toplulaştırmanın sıkıntıları ise halen devam ediyor.Toplulaştırmanın mağduriyetlerinden...

Sarayönü’nde son yıllarda çiftçilerin en büyük sıkıntılarından bir tanesi toplulaştırma oldu. Birçok çiftçinin mağdur olmasına neden olan toplulaştırmanın sıkıntıları ise halen devam ediyor.

Toplulaştırmanın mağduriyetlerinden Yaşar Yılmaz, ciddi bir hak kaybına uğradıklarını dile getirerek, “Bizim tarlamız Sarayönü yerleşim yerine 500 metre, sulama kanalına 300 metre uzaklıkta dere yatağındaydı. Toplulaştırmada bizim tarlamız yerleşim yerine 5 kilometre, sulama kanalına 3 kilometre uzağa bir tepenin başına verildi. Yaşadığımız bu mağduriyetleri Devlet Su İşleri’nin  yetkilisi Serdar Tosyalı’ya defalarca sözlü ve resmi yollarla iletmemize rağmen, Cimer’e yazmamıza rağmen herhangi bir olumlu ya da olumsuz cevap alamadık. Tarlamız ikinci ve üçüncü askıda iyi yerde gösterilip teslimatta çok kötü bir yere atıldı.” dedi.

Kandırıldıklarını iddia eden Yılmaz, “Biz bu durumda kandırılmış olduk. Devlet adına çalışan adam bizi resmen kandırdı. Koskoca Sarayönü’nün kaderi toplulaştırmada sadece bir kişiye bağlanmış. O kişide kendini ulaşılmaz bir yetkili haline getirmiş. Benim gibi yüzlerce mağdur var. Teslimattan sonra Serdar Tosyalı ile görüşemediğimiz ve bir sonuç alamadığımız için yeni gösterilen yere geçmedik. Eski yerimizi yeni sahiplerine de teslim etmedik. Bu konuyu DSİ’ye resmi yazı ile bildirdik ve tarlamızı ektik. Ama yeni tapular kadastrolaştırıldıktan sonra bir hakkımız kalmayacağı söyleniyor. O yüzden çaresiziz.” şeklinde konuştu.