Trafik güvenliği toplantısı yapıldı

Trafik güvenliği toplantısı yapıldı
Sarayönü’nde yaşanan trafik kazalarıyla ilgili olarak trafik güvenliği uygulama toplantısı düzenlendi.Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya Sarayönü Kaymakamı Abdulkadir Okay, Belediye Başkanı Nafiz Solak,...

Sarayönü’nde yaşanan trafik kazalarıyla ilgili olarak trafik güvenliği uygulama toplantısı düzenlendi.

Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya Sarayönü Kaymakamı Abdulkadir Okay, Belediye Başkanı Nafiz Solak, İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Sabırlı, İlçe Emniyet Amiri Hasan Korkmaz, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Barış Demir ve Sarayönü Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Ahmet İnanır katıldı. Toplantıda, yol, trafik güvenliği için otobüsler şehir içi ve şehirler arası yolcu taşıma güvenliği ile ilgili konular elle alındı. İçişleri Bakanlığınca uygulamaya konulan "Trafik Güvenliği Uygulama Politika Belgesi" kapsamında, İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü'nün 19.02.2020 tarih ve 3439 sayılı yazılı talimatları uyarınca, otobüslerle yapılan şehir içi ve şehirlerarası yolcu taşımacılığı faaliyetlerinin güvenliğini sağlamak üzere yapılması gereken uyarı, ikaz, yol ve araç kontrolleri gibi konuları ele alındı.

Yapılan toplantıda otobüs kazalarının önlenmesi, konuya daha fazla dikkat çekilerek toplumsal farkındalığın artırılması, yol ve trafik güvenliğine katkı sağlayacak görüşler alındı. Sorunların işbirliği ve koordinasyon içerisinde çözülmesi yönünde gerekli değerlendirme, uyarı ve bilgilendirmeler yapıldı.