Traktör tehdidine dikkat

Traktör tehdidine dikkat
Sarayönü çevresinde yoğun şekilde ekim mesaisi yapan çiftçiler, trafikte büyük bir tehlike oluşturuyor. Işıklandırma sistemi yetersiz olan traktör ve römorklar özellikle gece, trafikteki sürücülerin korkulu rüyası oluyor.Sarayönü'nde...

Sarayönü çevresinde yoğun şekilde ekim mesaisi yapan çiftçiler, trafikte büyük bir tehlike oluşturuyor. Işıklandırma sistemi yetersiz olan traktör ve römorklar özellikle gece, trafikteki sürücülerin korkulu rüyası oluyor.

Sarayönü'nde tarla ekimlerinin başlaması ile birlikte sıkça görülmeye başlanan traktörler trafiği tehlikeye sokuyorlar. Karayollarında her yıl traktörler sebebiyle kazaların yaşandığını söyleyen sürücüler, traktörlerin trafik ekipleri tarafından sıkı bir kontrolden geçirilmesi gerektiğini söylediler. Sarayönü'nde ekim sezonunun başlaması ile birlikte çiftçiler tarlalarını ekebilmek için hummalı bir çalışma içerisine girdi. Çiftçiler tohumlarını ekebilmek için yoğun bir çalışma içerisine girerken, tarlalarına gitmek için karayollarını kullanan çiftçiler, zaman zaman trafik güvenliğini tehlikeye sokuyor.

Traktörler özellikle gece büyük bir tehlike oluştururken, otomobil sürücüleri trafik ekiplerinin traktörlere karşı sıkı bir takip yapması gerektiğini ifade ettiler. Sürücüler, traktörlerin özellikle arkasında ışık bulundurmamasının büyük bir tehlike arz ettiğini söyleyerek, "Traktörler ekim döneminde karayollarında sıkça görülüyorlar. Bu traktörlerin sürücülerin duyarlı olmaları gerekir. Özellikle traktörler gece sıkıntı yaratıp ve trafiği tehlikeye düşürüyorlar. Bazı traktörlerin arkasında ışık tertibatı veya reflektör yok. Arkadan gelen araçları uyaracak sistemlerin bulunmaması çok büyük bir tehlike oluşturuyor. Bu sebeple bugüne kadar çok sayıda kaza meydana gelmiştir. Bunun için duyarlı olunması gerekir" diye konuştular.