Travers Nedir Neden Kullanılır?

Travers Nedir Neden Kullanılır?
Travers, görüntüsü ve sağlamlığı bakımından genel olarak, park ve bahçe gibi alanlar da tercih edilir. Demir yolu traversleri, en olumsuz hava şartlarına karşı dahi, dayanıklıdır. İstenildiği zaman, rahat bir şekilde sökülüp,...

Travers, görüntüsü ve sağlamlığı bakımından genel olarak, park ve bahçe gibi alanlar da tercih edilir. Demir yolu traversleri, en olumsuz hava şartlarına karşı dahi, dayanıklıdır. İstenildiği zaman, rahat bir şekilde sökülüp, takılabilir. Merdiven, yürüyüş alanları ya da duvar kaplaması yapmak için kullanılan ve ahşap malzemeden üretilen traversler, son derece kaliteli ürünlerdir.

travers

Traversin Özellikleri Nelerdir?

Travers demiryolu traversi olarak da adlandırılır. Son derece kaliteli ağaçların kullanılması ile üretilir. Kullanılan bütün ağaçların lifleri sert ve düzdür. Her iki baş kısmına plakalar monte edilir. Böcek, mantar ve nem gibi olumsuz faktörlere karşı üretim yapılır. Travers en az 20-30 sene kullanılabilir. Aşırı yağmur ve kardan etkilenmediği için, dış ortamlar için uygundur. Önemli olan ahşabın kaliteli ve orjinal olmasıdır. Çok kimyasal işleme maruz kalan ahşaplar, çok bakım ister ve çabuk yıpranır. Kalitesiz olan demiryolu traversleri, daha uygulama yapılırken sorun çıkarır ve sonradan sökülme gibi durumlar yaşanabilir.

Etiketler :