TSK'dan 17 bin 498 kişi ihraç edildi

TSK'dan 17 bin 498 kişi ihraç edildi
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, FETÖ ile mücadeleye ilişkin, "17 bin 498 kişi ihraç edildi. Amacımız bu şanlı üniformayı tek hainin bile taşımasına engel olmaktır." dedi.Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "TSK'nın pençesi...

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, FETÖ ile mücadeleye ilişkin, "17 bin 498 kişi ihraç edildi. Amacımız bu şanlı üniformayı tek hainin bile taşımasına engel olmaktır." dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "TSK'nın pençesi teröristlerin ensesinde. Pençe-1'de 64, Pençe-2'de 16 ve Pençe-3'te şimdiye kadar 22 olmak üzere yılbaşından bu yana Irak'ın kuzeyindeki operasyonlarda toplam 676 terörist etkisiz hale getirildi." dedi.

FETÖ'nün hain darbe girişiminde Türkiye'nin, TSK'nın zarar gördüğünü dile getiren Akar, "Bu hainler içimizden temizlendikçe TSK güçlendi, güçlenmeye devam ediyor. Bunun en somut göstergesi bir tarafta artan operasyonlar diğer tarafta da tatbikatlar. TSK geçmişten çok daha fazla operasyon, çok daha geniş kapsamlı tatbikatlar yapıyor, yapmaya devam edecek." dedi. Hain darbe girişiminden bu yana TSK'dan 17 bin 498 kişinin ihraç edildiğini vurgulayan Akar, "Amacımız bu teröristleri içimizden tamamen temizlemek, bu şanlı üniformayı tek bir hainin bile taşımasına engel olmak, buna müsaade etmemektir." ifadelerini kullandı.