TSM’den kaçak göçmen uyarısı

TSM’den kaçak göçmen uyarısı
Sarayönü Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Elif Uzar, İran üzerinden ülkemize kaçak yollarla geçen ve genellikle tarım ve hayvancılık sektörlerinde çalıştırılan Afgan vatandaşlarına karşı bölge çiftçilerini uyardı.Özellikle...

Sarayönü Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Elif Uzar, İran üzerinden ülkemize kaçak yollarla geçen ve genellikle tarım ve hayvancılık sektörlerinde çalıştırılan Afgan vatandaşlarına karşı bölge çiftçilerini uyardı.

Özellikle yakın zaman içerisinde ülkeye kaçak yollarla girme ihtimali bulunan bu göçmenlerin Corona Virüs taşıma ihtimaline karşı dikkatli olunması gerektiğini kaydeden Dr. Uzar, “Ülkemize genellikle kaçak yollarla giren Afgan vatandaşları tarım ve hayvancılık sektörlerinde çalıştırılabiliyor. Bu şekilde işçi çalıştırma niyetinde olan çiftçilerin ve üreticilerin yakın zamanda gelen ve bundan sonra gelecek olan bu kaçak işçilerin bu ölümcül virüsü taşıyabileceğini göz önünde bulundurması gerekiyor. Denetim dışı olan bu insanlar hiçbir şekilde sağlık kontrolü de yapılamadığı için üreticilerin dikkatli olması ve sağlık kuruluşlarını bilgilendirmesi gerekiyor.” dedi.

Salgın hastalık hakkında bilgi veren TSM Başkanı Dr. Uzar, şunları söyledi: “İnsanlarda Coronavirus’un neden olduğu hastalık spektrumu basit soğuk algınlığından ağır akut solunum sendromuna kadar değişkenlik gösterebilmektedir. Bu virüs grubuna bağlı virüsler, genellikle soğuk algınlığına benzer şekilde, hafif ve orta derecede üst solunum yolu hastalığı olan insanları hasta edebilir. Corona / Covid-19 (Korona) virüsü semptomları arasında burun akıntısı, öksürük, boğaz ağrısı, muhtemel baş ağrısı ve bazen de birkaç gün süren ateş sayılabilir. Bağışıklık sistemi zayıf olan ileri yaştakiler ve çok genç olanlar için virüsün pnömoni veya bronşit gibi çok daha ciddi solunum yolu hastalığına neden olabilir. Özel bir tedavi yöntemi yoktur.”