TÜGVA’dan amirallerin bildirisine tepki

TÜGVA’dan amirallerin bildirisine tepki
Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), bazı emekli amirallerin açıklamasına tepki gösterdi.Türkiye Gençlik Vakfı(TÜGVA), Sarayönü İlçe Temsilcisi Ahmet Fatih Kurşuncu, Cuma namazının ardından yaptığı basın açıklamasında,...

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), bazı emekli amirallerin açıklamasına tepki gösterdi.

Türkiye Gençlik Vakfı(TÜGVA), Sarayönü İlçe Temsilcisi Ahmet Fatih Kurşuncu, Cuma namazının ardından yaptığı basın açıklamasında, darbe imalı bildiriyi kınadıklarını belirterek, “Türkiye Cumhuriyeti” devletinin ve Türk milletinin birliğine, dirliğine kast etmeye yönelik hain emeller içerisine giren darbecilere karşı bağımsız yargı görevini yaparak gereğini yerine getirecektir.” dedi.

TÜGVA’dan yapılan açıklamada, “Meşru devlet ve millet iradesine, 28 Şubat artığı bu zihniyetin açıkça başkaldırışı olan 103 amiralin bildirisini, Türkiye’nin gençleri olarak kınıyoruz.” ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Önce 28 Şubat artığı eski rektörler, akabinde eski dönem kalıntısı eski büyükelçiler şimdi ise darbe heveslisi eski amiraller tarafından milli irade hilafına yapılan açıklamaları, darbe ağzıyla kaleme alınmış ifadeleri ve seviyesiz üslupları üzerimize alınmadan muhataplarına misliyle iade ediyoruz. Milletimiz kendi iradesine sahip çıkabilecek olgunluk ve kararlılıktadır. Bizler millet iradesini önemseyen kuruluşlar olarak bu türden açıklama ve hezeyanları şiddetle telin ediyoruz.

Devirleri kapanmış, dönemleri bitmiş ve milletin maşeri vicdanında hiç de iyi biçimde anılmayan bu çevreler ve destekçileri bilmelidir ki, Montrö Sözleşmesi ve Kanal İstanbul projesi üzerinden vurmaya çalıştıkları milli irade ve TSK üzerinden yöneltmeye çalıştıkları haince saldırılara artık kimse prim vermiyor. Çok şükür bugün milletinin derdiyle dertlenen milli irade temsilcileri ve yine milletiyle beraber olan ve onun değerlerini değeri olarak gören bir TSK mevcut. Malum çevrelerin hazımsızlığı bundandır. Milletin makamları, mevkileri ve kurumları aslına dönmüşlerdir. Sicillerini iyi bildiğimiz bu kesimlerin milletin karşısına utanmadan, sıkılmadan, cüretkâr biçimde çıkmaları asla affedilemez.

Bizler, sivil toplum gönüllüleri, bu nesli tükenmiş dinozorları, tarih öncesi fosilleri yakından tanıyoruz. Milletimizin tanıdığını da biliyoruz. Eski, eskide kaldı. Bizler yeni şeyler söyleyen, milleti anlayan taraftayız.”