Tuncer, “Bilgi Ocakta” platformunu tanıttı.

Tuncer, “Bilgi Ocakta” platformunu tanıttı.
Ülkü Ocaklarının yeni dijital eğitim platformu "Bilgi Ocakta" yayın hayatına başladı. Platform hakkında bilgi aktaran Ülkü Ocakları Sarayönü İlçe Başkanı Emrah Tuncer gençleri eğitim seferberliğine davet etti.Türk gençliğinin...

Ülkü Ocaklarının yeni dijital eğitim platformu "Bilgi Ocakta" yayın hayatına başladı. Platform hakkında bilgi aktaran Ülkü Ocakları Sarayönü İlçe Başkanı Emrah Tuncer gençleri eğitim seferberliğine davet etti.

Türk gençliğinin yeni dijital eğitim platformu “Bilgi Ocakta” yayında. Platform hakkında bilgi veren Tuncer; “Bilgi Ocakta, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından hazırlanan; başta Türk gençliği olmak üzere milletimizin tüm fertlerinin kullanımına tamamen ücretsiz olarak sunulmuş bir eğitim programıdır. Bilgi Ocakta; öğretirken eğlendiren, eğlendirirken düşündüren, düşündürdükçe geliştiren içerikleriyle Türk gençliğinin kişisel ve akademik gelişimine katkıda bulunmayı hedefler. Okul çağındaki gençlerimizin derslerine yardımcı, her yastan bireylerin aradığını bulabileceği, bilgi yarışmasından, test çözümlerine, sıra dışı bilgilerden, tarihte ve güncel olarak her türlü bilginin kaynağı bilgi ocakta da mevcuttur" dedi.

Bütünüyle ders çalışma platformu.

Zengin içeriğiyle ders çalışma imkânı sunan “Bilgi Ocakta” platformunun her eğitim durumuna hitap ettiğini dile getiren Tuncer, “Liseye Hazırlık, Üniversiteye Hazırlık, KPSS, ALES gibi önemli sınavlar için hazırlanmış testleri yer almaktadır. İlerleyen süreçlerde bunlara TUS ve YÖKDİL gibi ÖSYM’nin yaptığı diğer derslerin de ekleneceğini göreceğiz” diye belirtti.

Platform zengin içerik taşıyor.

Konu hakkında bilgiler aktaran Başkan Tuncer “Ayrıca bilgi ocakta da her gün düzenlenen bilgi yarışmaları mevcuttur. Genel Kültür, Tarih, Coğrafya, Kültür Sanat, Müzik, Spor, Edebiyat, Sinema kategorileri bu konulara dâhildir. Bu kategoriler içerisinde bulunan binlerce soruyla hazırlanan bilgi yarışması Türk gençliğinin genel kültürünün arttırılması, bilgi dağarcığının geliştirilmesi, ilgi alanlarının tespiti ve bu alanlarda belli düzeyde yeterliliğe ulaşılması hedeflenmektedir.

Sıra dışı bilgiler kategorisinde ise farklı ve özgün konularda hazırlanan, şaşırtırken öğreten, kullanıcıda merak duygusunu uyandıran kısa bilgiler ile Türk Gençliğinin genel kültürünün gelişmesine katkıda bulunulması amaçlanmaktadır.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından farklı tarihlerde ve özgün konularda düzenlenmiş seminerlerimizin notları da tüm milletimizin hizmetine ve bilgisine sunulmak üzere Bilgi Ocakta sisteminde yer almaktadır. Birçok alanda öncü olduğu gibi eğitimde de öncü olan Ülkü Ocaklarının projelerini takipte kalın ve her hafta düzenlenen ödüllü yarışmalarımızda rekabete ortak olun” dedi.