Turan Suriye'ye gitti

Turan Suriye'ye gitti
Sarayönü Kızılay Derneği Başkanı Halil İbrahim Turan, Suriye'de yaşanan iç savaşta mülteci durumuna düşen Suriyelilere, Kızılay tarafından yapılan yardım çalışmalarına katıldı.Suriye'deki izlenimlerini aktaran Sarayönü...

Sarayönü Kızılay Derneği Başkanı Halil İbrahim Turan, Suriye'de yaşanan iç savaşta mülteci durumuna düşen Suriyelilere, Kızılay tarafından yapılan yardım çalışmalarına katıldı.

Suriye'deki izlenimlerini aktaran Sarayönü Kızılay Derneği Başkanı Halil İbrahim Turan, yaptığı açıklamada, "Kızılay Genel Merkezi'nin daveti üzerine Kızılay'ın hizmetlerini yerinde görmek, kamplarını ve yetimhanelerini ziyaret etmek için Türkiye genelinden 12 Şube başkanı ile birlikte önce Hatay'a daha sonra Suriye'ye gittik. Önce Hatay'daki çalışmaları inceleyerek depoları gezdik. Daha sonra Cilvegözü sınır kapısından Suriye'ye geçerek çadır kentleri ve yetimhaneleri ziyaret ettik. Gıda kolisi ve çocuklara oyuncaklar dağıttık. Bunun karşısında onların mutluluklarına tanıklık ettik. Annesi babası savaşta ölmüş yalnız kalan 3-5 yaşındaki çocuklara Kızılay kucak açtığını, onlar için kamp kurarak her türlü ihtiyaçlarını giderdiğini gördük. Çadır kentte yaşayan ailelere gıda kolisi dağıtımı yaptık. Bu bağışların büyük bir kısmını vatandaşların ve kurumların yapmış olduğu bağışlar oluşuyor. Kızılay'a yapılan yardımların bu şekilde yerine ulaştığını görmek beni çok mutlu etti." dedi.