Türkiye’nin 363. OSB’si Sarayönü’nde kuruldu

Türkiye’nin 363. OSB’si Sarayönü’nde kuruldu
Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak’ın ekibiyle birlikte uzun yıllardır mücadelesini verdiği Organize Sanayi Bölgesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın imzasıyla resmi olarak tescillendi. Sarayönü Organize Sanayi...

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak’ın ekibiyle birlikte uzun yıllardır mücadelesini verdiği Organize Sanayi Bölgesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın imzasıyla resmi olarak tescillendi. Sarayönü Organize Sanayi Bölgesi Türkiye’nin 363’ncü OSB’si oldu. Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, ilçenin geleceği açısından tarihi günler yaşadıklarını söyledi.

Türk sanayisinin lokomotifi organize sanayi bölgelerine bir yenisi daha eklendi. Türkiye’nin 363. OSB’si Sarayönü’nde kuruldu.

Geçtiğimiz hafta bakanlık kararı ile tüzel kişilik kazanan “Sarayönü OSB” ile birlikte Konya’da bulunan OSB sayısı 11’e yükseldi.

Uzun süredir uğraş verilen OSB’nin resmi olarak kayıtlara geçmesi ile birlikte Sarayönü için devrim niteliğinde bir karar verildiğini aktaran Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, “Ekonomi ve istihdam açısından bölgemiz için en önemli proje OSB projesidir. Özel kararnameyle ilan edilen Sarayönü OSB, teşvik şekliyle de sanayi yatırımcılarına çok cazip fırsatlar sunuyor. Toplamda 2 milyon 800 bin metrekare alandan oluyor. Resmi çalışmaları tamamlanan Sarayönü Organize Sanayi Bölgesi, T.C Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın oluru ile resmi olarak kurulmuştur. İlçemize hayırlı uğurlu olsun. İnşallah, en kısa zamanda yatırımlar ve yatırımcılarıyla, bölgemizin üretim merkezlerinden olmasını istiyoruz." diye konuştu.

Altyapı yatırımlarının 2023’te başlaması planlanıyor

OSB’nin altyapı yatırımlarının 2023 yılında başlamasını planladıklarını kaydeden Solak, şöyle devam etti:

“Ocak ayı içinde planlanan müteşebbis heyet toplantısıyla birlikte organize sanayi bölgesinin müdürlüğü kurulacak ve bölge müdürünün atanmasıyla beraber idari iş işlemler başlatılacak. Müdürlüğün kurulmasının ardından böyleyle ilgili imar planlama çalışmaları başlatılacak. Yatırım parselleri oluşturulacak. Sonrasında kamuya ait parseller üzerinde tahsis veya satış işlemleri yapılacak.

Kurulacak fabrikalar için yapı ruhsatı verme işlemlerine de başlanacak. Bir diğer yandan ise kamulaştırma ve altyapı çalışmalarına başlanacak. Sarayönü Organize Sanayi Bölgesi’nin 2023 yılı yatırım planlamasına alınması bekleniyor. Bunun ardından 2023 yılı içinde altyapı çalışmalarına hız verilecek.

İlk kazmanın 2023’ün başında vurulmasını planlıyoruz. Şu ana kadar 400 firmanın talebi elimizde hazır olarak bekliyor. Talepler bir yandan da yoğun şekilde devam ediyor. Bunun da en önemli nedeni organize sanayi bölgemizin, bölgesel teşvik uygulaması kapsamında yatırımcılara 4. Bölge avantajlarını sunmasıdır. Devlet bölgemize yapılacak yatırımlarda belirli şartlar çerçevesinde ücretsiz arsa tahsisi yapacak. Yatırımcılar birçok vergiden muaf tutulacak. Kredi desteği sağlayacak ve SGK katkısı verilecek.”