Üç aylar başlıyor

Üç aylar başlıyor
Diyanet takvimine göre, üç aylar, 2021 yılında Receb ayının ilk günü olan 13 Şubat günü başlayacak.Üç ayların başlangıcından sonra ilk kandil, Receb ayının ilk manevi günü olan Regaib Kandili ile 18 Şubat Perşembe gerçekleşecek.Üç...

Diyanet takvimine göre, üç aylar, 2021 yılında Receb ayının ilk günü olan 13 Şubat günü başlayacak.

Üç ayların başlangıcından sonra ilk kandil, Receb ayının ilk manevi günü olan Regaib Kandili ile 18 Şubat Perşembe gerçekleşecek.

Üç aylar ilgili bir açıklamada bulunan Sarayönü Müftüsü Şevket Karaca, yeniden derlenip toparlanma imkanı sunan Recep, Şaban ve Ramazan aylarının manevi atmosferine girileceğini ve ahlaki güzellikleri kuşanmak için bu süreci en iyi şekilde değerlendirmek gerektiğini söyledi.

üç aylar takvimi 2021

Karaca, yaptığı açıklamada, “Kur an-ı Kerim ve Hadis-i Şeriflerle önemi açıklanmış olan mübarek aylardan Recep ayının arefesindeyiz. 18 Şubat Perşembe’yi Cuma ya bağlayan gece de Regaip kandilini idrak edeceğiz. Bu vesileyle bu gecede bize düşen şudur; gelin hep birlikte arzu ve isteklerimizi gözden geçirmek.” dedi.

Bunlara dikkat edin

Bazı hususlara dikkat edilmesi gerektiğini anlatan Şevket Karaca, “Bu ayda Allah, mücadeleyi, didişmeyi bırak diyor. Bir iyilik ve ibadeti on misliyle mükafatlandırıyor. İyilik ve ibadetlerin artırılmasını istiyor. Pişmanlık duyanların geçmişini affediyor. Allah’ın Elçisini dinlersek O daima “Allah’ın ahlakıyla ahlaklanın” buyuruyor. Öyleyse; haklara saygı gösterelim. Hem Allah hem de kul haklarına karşı. Ana-baba, akrabanın, komşunun, çalıştırdığımız adamın, işini yaptığımız insanın, kısaca başkalarının hak ve hürriyetlerine saygı gösterelim. Kusurlarımız var da musamaha gösteriliyorsa kabul ve tashihe yönelelim. Allah bize Recep ve Şaban ayını mübarek kılsın ve barış ve huzur içinde Ramazana kavuşmayı bizlere nasip eylesin.” şeklinde konuştu.

Etiketler :