Üçüncü geleneksel at yarışları düzenlendi

Üçüncü geleneksel at yarışları düzenlendi
Sarayönü'nde at yarışı geleneğini yeniden dirilten Sarayönü Atçılık ve Binicilik Derneği, bu yıl üçüncü geleneksel at yarışlarını düzenledi. İki yıl önce kurulan Sarayönü Atçılık ve Binicilik Derneği tarafından...

Sarayönü'nde at yarışı geleneğini yeniden dirilten Sarayönü Atçılık ve Binicilik Derneği, bu yıl üçüncü geleneksel at yarışlarını düzenledi. İki yıl önce kurulan Sarayönü Atçılık ve Binicilik Derneği tarafından organize edilen Sarayönü 3. Geleneksel Mahalli At Yarışları'na Sarayönü Belediye Başkanlığı ve Sarayönü Süt Üreticileri Birliği de sponsor oldu. At yarışları 3 kategori şeklinde düzenlendi. Yarışlara ilçe dışından gelen İngiliz ve Arap atları katıldı. Toplam 17 atın katıldığı yarışlarda derece yapan atların sahiplerine ödül verildi.

Derece yapanlara para ödülü

İlk olarak Sarayönü Süt Üreticileri Birliği Kupası'nda B Kategorisi Safkan Arap Atları yarışı gerçekleştirildi. 2 bin 200 metrelik koşuda, Sadık Badışoğlu'nun atı Oğlum Volkan birini, Erhan İyidöner'in atı Kadirefe ikinci, Sevda Karça'nın atı Gönül Fırtınası üçüncü oldu. Birinciye 1.500, ikinciye 900, üçüncüye 600 lira para ödülü verildi.

İkinci koşu, Sarayönü Kaymakamlık Kupası olara A Grubu Safkan Arap Atları kategorisinde koşuldu. Yarış sonunda Sevda Karça'nın atı Akkurt birinci, Sadık Badışoğlu'nun atı Baba İlhami ikinci, Selehattin Erdoğdu'nun atı Muhtarınoğlu üçüncü oldu. Birinciye 2 bin, ikinciye 1.200, üçüncüye 800 lira para ödülü verildi.

Üçüncü olarak Cumhuriyet Kupası'nda A Grubu Safkan İngiliz atları mücadele etti. Mehmet Ulusoy'un atı Megas birinci, Ecevit Şahin'in atı Konig ikinci, Mehmet Dikmen'in atı Soydan üçüncü oldu. Birinciye 2 bin, ikinciye 1.200, üçüncüye 800 lira para ödülü verildi.

 

"Keyifli bir yarış oldu"

Yarışın ardından Sarayönü Atçılık ve Binicilik Derneği tarafından yapılan açıklamada, "Yarışlarımızın büyük ilgi görmesi ve geniş katılımlı olması bizi çok sevindirdi. Halkımızın ilgisi de yoğun oldu. Keyifli bir yarış oldu. Gelecek yıl çok daha güzel, kapsamlı ve profesyonel bir mahalli yarış düzenleyeceğiz. Bizim amacımız bu geleneği yeniden canlandırmak ve Sarayönü'nü tanıtmaktı. Amacımıza ulaştığımıza da inanıyoruz." sözlerine yer verildi.