UEFA’dan Türkiye’ye çifte müjde!

UEFA’dan Türkiye’ye çifte müjde!
UEFA, 2026 yılı UEFA Avrupa Ligi ile 2027 yılı UEFA Konferans Ligi finallerinin İstanbul'da oynanmasına karar verdi

UEFA İcra Kurulu toplantısı, İrlanda'nın başkenti Dublin'de gerçekleştirildi. UEFA İcra Kurulu Üyesi Servet Yardımcı'nın da katıldığı toplantıdan Türkiye’ye müjdeli iki haber çıktı.

Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Yardımcı, 2026 yılı UEFA Avrupa Ligi ile 2027 yılı UEFA Konferans Ligi finallerinin İstanbul'da oynanacağını duyurdu. Kurul kararına göre, 2026 yılı UEFA Avrupa Ligi finali Beşiktaş'ın iç saha maçlarını oynadığı Tüpraş Stadı'nda oynanacak, 2027 Konferans Ligi finalinin oynanacağı stat ise daha sonra belli olacak.

Öte yandan UEFA’nın 2027 yılı UEFA Konferans Ligi finalinin inşa çalışmaları süren Yeni Ankara 19 Mayıs Stadyumu’nda yapılmasına karar verdiği, Yeni Ankara 19 Mayıs Stadyumu’nun final maçına yetişmemesi halinde 2027 yılı UEFA Konferans Ligi finalinin Beşiktaş İnönü Tüpraş Stadyumu’nda oynanacağı öğrenildi.

Tüpraş Stadı, ikinci kez bir UEFA finali organizasyonuna ev sahipliği yapacak. 2019 yılında iki İngiliz takımı Liverpool ile Chelsea'yi karşı karşıya getiren UEFA Süper Kupa final maçı da o dönemki adıyla Vodafone Park'ta yapılmıştı.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 18 Temmuz 2023’te yaptığı açıklamada UEFA Avrupa Ligi ve Konferans Ligi finalleri için “Beşiktaş, Fenerbahçe veya Galatasaray kulüplerinin statlarından biri” şeklinde başvuru yapıldığını açıklamıştı.

Diğer finallerin ev sahipleri şöyle:

UEFA Şampiyonlar Ligi:
2026: Budapeşte, Puskas Arena
2027: Milano'daki San Siro Stadı'nın yenileme planları hakkında bilgi sunmasına bağlı olarak karar eylül ayına kadar ertelendi.

UEFA Avrupa Ligi:
2026: İstanbul, Beşiktaş Park (Tüpraş)
2027: Frankfurt, Frankfurt Stadı

UEFA Konferans Ligi:
2026: Leipzig, RB Arena
2027: İstanbul, Beşiktaş Park (Tüpraş)

Kaynak:HABER MERKEZİ