Umre tarifeleri açıklandı

Umre tarifeleri açıklandı
Diyanet İşleri Başkanlığı vasıtası ile umreye gitmek isteyen vatandaşlar için, 2017-2018 yılı umre programları belli oldu. Sarayönü Müftülük Memuru Bünyamin Kılınç, Umre yapmak üzere kutsal topraklara gitmek isteyenler...

Diyanet İşleri Başkanlığı vasıtası ile umreye gitmek isteyen vatandaşlar için, 2017-2018 yılı umre programları belli oldu. Sarayönü Müftülük Memuru Bünyamin Kılınç, Umre yapmak üzere kutsal topraklara gitmek isteyenler için Diyanet İşleri Başkanlığı umre kayıtlarının başladığını söyledi.

Umre turları hakkında açıklamada bulunan Kılınç, umre turlarının devam ettiğini ve her tur tamamlandıktan sonra bir sonraki tur için yeni kayıt alındığını söyledi.

Konu hakkında bilgi veren Kılınç yaptığı açıklamada, "Diyanet İşleri Başkanlığımız üç kişilik odalarda 4 bin 725, iki kişilik odalarda 5 bin 90 lira ve toplam 24 gün olmak üzere umre seferleri düzenlemektedir. Birinci dönem 11 Kasım-12 Aralık tarihleri arasında devam edecek. İkinci dönem Ocak ayının ortalarında başlayacak. Ramazan ayına kadar dört dönem uygulanacak. Toplam 24 günden oluşan bu umre ziyaretinin yanında 20, 14, 10 ve 7 günlük umre turları da vardır. Çocuklarını da yanında götürmek isteyenler için de 24 aya kadar 625 lira, 25 ile 60 ay arası olan çocuklar için 2 bin 550 lira, 61 ile 144 ay arası çocuklar için üç kişilik oda 4 bin 100 lira, iki kişilik oda 4 bin 450 lira ücret alınmaktadır.

24 günlük Umre turları 5 gün Medine, 19 gün ise Mekke ziyaretlerinden oluşuyor. Sağlık hizmetleri, rehber din görevlisi ve kafile başkanı olmak üzere muhtelif görevlilerimiz umrecilerimize hizmette bulunacaktır. Ramazan ayı umre turlarımız henüz belli değil. Belli olduğunda ayrıca açıklaması yapılacaktır. Her umreye giden vatandaşımız mutlaka Konya'da veya buradaki sağlık kuruluşlarında aşılanmaktadır. Umreye gitmek isteyen vatandaşlarımız müftülüğümüzden bilgi alabilir. Kayıtlarımız devam ediyor. Tur tur olduğu için bir tur bittiğinde diğeri için hazırlık ve kayıtlar alınıyor. Turlarımız Ramazan ayına kadar ve Ramazan ayında da devam edecek" dedi.