Üniversite öğrencilerine umre kampanyası

Üniversite öğrencilerine umre kampanyası
Üniversite Öğrencileri için Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Umre kampanyası başladı. Üniversitede öğrenim gören 25 yaşını doldurmamış her genç kutsal topraklara uygun fiyata gidebilecek.Diyanet İşleri Başkanlığı,...

Üniversite Öğrencileri için Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Umre kampanyası başladı. Üniversitede öğrenim gören 25 yaşını doldurmamış her genç kutsal topraklara uygun fiyata gidebilecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Üniversitede öğrenim gören öğrenciler için Umre kampanyası düzenledi. Herhangi bir üniversitede öğrenim gören 25 yaşını doldurmamış öğrenciler gerekli başvuruları yaptıktan sonra kutsal topraklara gidebilecek. Bu kampanyadan yararlanmak isteyen öğrencilerin pasaportunu aldıktan sonra Vakıfbank, Vakıf Katılım Bankası, Ziraat Bankası, Ziraat Katılım Bankası, Halkbank, Albaraka Türk Katılım Bankası veya Kuveyt Türk Katılım Bankası şubelerine Diyanet İşleri Başkanlığı sitesinde yer alan banka koduna 2 bin 250 TL yatırması ve ardından başvuruda bulunması yeterli olacak.

Kutsal topraklarda bir hafta

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Sarayönü Müftüsü Mustafa Topcu, “Gençlerimiz için düzenlediğimiz toplam 51 tane umre turumuz var. Öğrencilerimiz için kampanyalı fiyatımız kişi başı 2250 TL. Öğrencilerimiz üç kişilik odada konaklayacak. Medine de 2 gün, Mekke de de 4 veya 5 gün kalacaklar. Yani 6-7 günlük bir Umre turu düzenliyoruz. Öğrencilerimiz kendi sınav tarihlerine göre bu turlardan birini tercih edebilecekler. Her tur yaklaşık olarak 75 kişi kontenjanla sınırlı. Kontenjan doldukça diğer turlara kayıt yapabileceğiz. Uçuşlarımız, İstanbul Sabiha Gökçen veya Ankara Esenboğa Havalimanlarından gerçekleşecek. Ancak buraya ulaşım da başkanlık tarafından sağlanacak. Yani kendilerinden ekstra bir ücret talep edilmeyecek. Son müracaat tarihinden itibaren biz öğrencilerimizden pasaport talep edeceğiz. Bu pasaportla beraber umreye gidecekler. Burada en önemli şartımız üniversite öğrencisi olacak ve 25 yaşını doldurmamış olacak. Yani 25 yaşını geçmiş ama üniversite okuyor olursa kaydını alamıyoruz” dedi.