Üniversiteye bir müjde daha

Üniversiteye bir müjde daha
Sarayönü Meslek Yüksek Okulu, için müjdeli haberler ardı ardına gelmeye devam ediyor. İlçe ve Meslek Yüksek Okulu yöneticilerinin yoğun çabaları neticesinde okula bir bölüm daha kazandırıldı. Geçtiğimiz tarafından okul...

Sarayönü Meslek Yüksek Okulu, için müjdeli haberler ardı ardına gelmeye devam ediyor. İlçe ve Meslek Yüksek Okulu yöneticilerinin yoğun çabaları neticesinde okula bir bölüm daha kazandırıldı. Geçtiğimiz tarafından okul bünyesinde Laborant ve Veteriner Sağlık, İnternet ve Ağ Teknolojileri ile Sağlık Kurumları İşletmeciliği programlarının kurulması YÖK tarafından kabul edilmişti. Bu üç bölüme bu hafta Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği de eklendi.

Sarayönü Meslek Yüksek Okulu için yürütülen çalışmalar sonuçlarını vermeye devam ediyor. YÖK Başkanlığı'na sunulan bir programın daha Sarayönü Meslek Yüksek Okulu'na açılması kabul edildi. Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü tarafından öğretim elemanı atamalarının yapılmasının ardından program öğrenci kabul etmeye başlayacak.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, YÖK Başkanlığı'nın aldığı yeni kararla Sarayönü Meslek Yüksek Okulu'na dördüncü yeni programın açılmasını kabul ettiğini duyurdu.

Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü'nün öğretim elemanlarını atamasının ardından ÖSYM tarafından öğrenci alımına başlanacağını belirten Nafiz Solak, yaptığı açıklamada, "Geçtiğimiz hafta içerisinde Kaymakamım Tarık Bahadır, İlçe Başkanımız Adnan Tayyiboğlu, İş Adamlarımız Mustafa Arslan, Erdal Demirpolat, Kazım Öztürk, Mahmut Keleş ve Kamil Şeflek ile Selçuk Üniversitesi Rektörlüğüne ziyarette bulunduk. Sivil Havacılık Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Tekin, Prof. Dr. Bilal Gülnar, Rektör Yarcımsı Prof. Dr. Hüseyin Kara ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin ile Sarayönü Meslek Yüksek Okulu'nun geleceği ile ilgili görüş alışverişinde bulunduk." dedi.

Gelecek yıl ilçenin iş adamları ile ilçe yöneticilerinin oluşturacağı güç birliği ile okulu hak ettiği yere ulaştıracaklarını kaydeden Başkan Nafiz Solak, "Üniversitemizin önemli gelişmeler kaydetmesi için büyük çaba sarf ediyoruz. YÖK'ten bir sevindirici haber daha geldi. Açılacak olan üç bölüme ek olarak Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği programının ilçemize açılması da onaylandı. İlçemizde yapımı planlanan Sivil Hava Alanı Pisti için de Sarayönü, iki alternatiften bir tanesi olarak değerlendiriliyor. Konuyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor." şeklinde konuştu.