Ünlü ekonomist seçim sonrasına dikkat çekti: Kıyamete hazır olun!

Ünlü ekonomist seçim sonrasına dikkat çekti: Kıyamete hazır olun!
Ekonomist Hatice Kolçak, yatırımcılara kritik bir uyarıda bulunarak, seçim sonrasında büyük kıymetin haberini verdi. Bir yatırım aracının "ters köşe yapacağını" vurgulayan Kolçak, alınacak tedbirleri sıraladı

Ünlü ekonomist Hatice Kolçak, yatırımcılara uyarılarda bulunarak yerel seçimlerden sonrasına dikkat çekti.

Para piyasalarında seçim sonrasında büyük bir kıyamet olabileceğine işaret eden Kolçak, sıkı para politikasının artacağını, faizlerin yeniden yükselmeye başlayabileceğini ve dolar kurunda hızlı bir yükselişin mümkün olabileceğini söyledi.

Seçim sonrasında dolar kurunun 37-38 TL'ye kadar çıkabileceğini ve hükümetin yüksek faiz artışlarıyla doları düşürebileceğini vurgulayan Kolçak, seçim sonrasında ekonomide büyük bir tufanın yaşanabileceği ve alınacak tedbirlerle durumun düzeltilmeye çalışılacağını kaydetti.

Merkez Bankası’nın seçimdeki dolar stratejisini de açıklayan Kolçak, “Bana göre dolarda hızlı bir gidişe izin verecekler. Ancak tekrardan aşağıya vurabilirler. Onu da yüksek faiz artışıyla yapacaklar. Seçime 33 dolar ile girdiğimizi düşünelim, bir anda 37 veya 38 TL’ye gelip ondan sonra 40 dolara gelebilir. Hemen ardından dolara vuracaklar. Seçim sonrası bir tufan olacak. Ama dolarda mı bir kıyamet kopacak yoksa gelen tedbirlerle mi nefes almayacak duruma geleceğiz. Bunu yakında göreceğiz” dedi.

Açıklamalarının yatırım tavsiyesi olmadığını ifade eden Kolçak, seçim sonrasındaki ekonomik gelişmelerin yakından takip edilmesi ve stratejilerin buna göre belirlenmesi gerektiğini ifade etti

Kaynak:HABER MERKEZİ