Unutulmaz bir bayram oldu!

Unutulmaz bir bayram oldu!
Sarayönü bu Ramazan Bayramı’nda daha önce hiç olmadığı şekilde ilginç bir bayram kutlaması geçirdi. Koronavirüs salgınının kontrol altına alabilmek için uygulanan tedbirler nedeniyle ilçe unutulmaz bir Ramazan Bayramı yaşadı....

Sarayönü bu Ramazan Bayramı’nda daha önce hiç olmadığı şekilde ilginç bir bayram kutlaması geçirdi. Koronavirüs salgınının kontrol altına alabilmek için uygulanan tedbirler nedeniyle ilçe unutulmaz bir Ramazan Bayramı yaşadı. Sokağa çıkma yasağı nedeniyle arife gününden evlerine kapanan ilçe halkı üç günlük bayramı burukluk içerisinde geçirdi.

Sarayönü, koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl Ramazan ayını bir hayli buruk geçirdi. Eski hareketli Ramazan aylarını mumla aratan bir yılı geride bırakan Sarayönü, Ramazan bayramını da yaşayamadı.

Koronavirüs salgınını kontrol altına alabilmek için uygulanan tedbirler kapsamında bayram süresince sokağa çıkma yasağı uygulandı. Cuma günü Pazar ve market ihtiyaçlarını gideren vatandaşlar, arife gününden itibaren evlerine kapandı. Bu yıl arife pazarı kurulamadığı gibi mezarlık ziyaretleri de gerçekleştirilemedi.

Salgın nedeniyle ilk defa Sarayönü’nde bir bayram namazı kılınamadı. Her bayram sabahı heyecanla hazırlanarak camilere akın eden vatandaşlar bu kez bayram secdesine kapanamadı. Bayram ulaşmanın sevincini yaşayamayan Sarayönülüler, bayramı da kutlayamadı. Akrabalar, arkadaşlar, yakın çevre arasında bayramlaşma ziyaretleri gerçekleştirilemedi.

Yine her bayramda kapı kapı dolaşarak bayram şekeri toplamanın mutluluğu yaşayan çocuklar bu bayramda evlerin kapanmak zorunda kaldı. Bu yıl protokol bayramlaşması da gerçekleştirilemedi. Her bayramda ilçe dışında yaşayan Sarayönülüler ilçeye akın ederek Sarayönü’nde tatlı bir yoğunluğa neden oluyordu. Bu bayramda ise sokaklar hayalet şehirleri andırdı. Unutulmaz bir bayram yaşayan Sarayönülüler, hevesini Kurban bayramına erteledi.