Unutulmaz bir tecrübe yaşadılar

Unutulmaz bir tecrübe yaşadılar
Halıcı Cumhuriyet İlkokulu 4-B sınıfı öğrencileri ‘Nasayüs’ isimli e-Twinning projesi kapsamında; öğretmenleri Emel Yılmaz rehberliğinde Nasa’nın Türk çalışanı Dr. Umut Yıldız ile bir webinar etkinliği gerçekleştirdi.5...

Halıcı Cumhuriyet İlkokulu 4-B sınıfı öğrencileri ‘Nasayüs’ isimli e-Twinning projesi kapsamında; öğretmenleri Emel Yılmaz rehberliğinde Nasa’nın Türk çalışanı Dr. Umut Yıldız ile bir webinar etkinliği gerçekleştirdi.

5 bin kişilik NASA personeli içindeki dört Türk’ten biri olan astrofizikçi Dr. Umut Yıldız, öğrencilerin sorularını büyük bir içtenlikle yanıtladı. Öğrencilerin; uzay, gezegenler, uzay boşluğu, astroitler, ay, başka gezegenlerde yaşam olup olmadığı, Ay’da bir üs kurulup kurulamayacağı, uzay roketleri hakkındaki soruları Dr. Umut Yıldız’ı hem heyecanlandırdı hem de çocukların uzayı bu kadar merak edip incelemelerini çok beğendi. Keyifli anların yaşandığı bir saate yakın webinar görüşmesinde; çocuklar NASA hakkında da bir çok bilgiyi öğrenme fırsatını yakalamış oldular.

Dr. Umut Yıldız çocuklara, ‘Bir şeyler yapmak istiyorlarsa belli bazı hayalleri varsa bunu kovalamaları, riske girmeleri gerektiğini belirterek; hayaller için risk almak gerektiğini de belirtti.

Proje hakkında açıklamada bulunan Sınıf Öğretmeni Emel Yılmaz, yaptığı açıklamada, çocuklar için yaptığımız NASAYÜS projesinde NASA BEST etkinliklerinin uygulanarak, Ay’da bir üs inşa edileceğini, öğrencilerin orada farklı koloni grupları oluşturacaklarını belirtti. Her ay mühendislik tasarım odaklı yürütülecek STEM etkinlikleri ile gruplar halinde yapılacak çalışmalarla ürünlerin tasarlandığını dile getiren Emel Yılmaz, NASA çalışanı Dr. Umut Yıldız’ın da bu konu hakkındaki engin bilgilerinden yararlanmanın mükemmel bir duygu olduğunu ifade etti.