Ustasından kurban etinde ilk gün uyarısı: Mutlaka bunu yapın

Ustasından kurban etinde ilk gün uyarısı: Mutlaka bunu yapın
Kurban Bayramı öncesinde uzmanından etin en iyi nasıl değerlendirileceği yönünde tavsiyeler geldi. Kurban eti ile ilgili ilk gün uyarısı yapan uzmanlar, mutlaka bunun yapılmasını istedi. Peki kurban eti için ilk saatler neden önemli, bunun için ne yapılmalı? İşte öneriler…

Kurban Bayramına sayılı günler kaldı. Ekonomik gücü yetebilenler kurban alma telaşına girerken, uzmanlardan etlerin muhafaza edilmesi ve tüketilmesine ilişkin önemli uyarılar geldi.

Kurbanın kesilir kesilmez yapılması gerekenleri anlatan uzmanlar, özellikle ilk saatlerin önemine dikkat çekti. Kurban etinin ilk olarak 3-4 saat dışarıda bekletilerek dinlenmesinin önemine vurgu yapan uzmanlar, lezzet açısından ise ilk günkü kurban etiyle kebap yerine kavurma yapılmasını tavsiye etti.

Kurbanın gelişigüzel yerlerde değil, belirlenen alanlarda kesilmesini öneren uzmanlar, kurban kesimi sırasında dikkat edilmesi gerekenleri şöyle açıkladı:
"Kurban kesimi sırasında vatandaşlarımız gelişigüzel yerlerde hayvanları kesmesinler. Sinekler ve böcekler kana geliyor. Bu da hastalığa neden oluyor.

Kurbanları belediyelerin belirlediği alanlarda kesip parçalamalıyız. Buna dikkat etmemiz gerekiyor. Ayrıca hayvanın artıklarının gelişigüzel yerlere atmak yerine çöpe atmaları gerekiyor."

Kurban etinin kesildikten sonra sulu olduğunu ve kebap için uygun olmadığını ifade eden uzmanlar, "Sulu eti kebap yapmak mümkün değil. İlk gün ya hayvanın sakatatlarını yiyeceğiz ya da kavurma yapacağız.

İkinci gün ama istediğimiz gibi kebap yapabiliriz. Dinlenmemiş et sert olur ve kebap olmaz. Et gevşek olur. İkinci gün daha bir tadını alırsınız. Et dinlediğinde lezzetli olur" dedi.

Kurban etinin dağıtılması gerektiğini de hatırlatan uzmanlar, depremzedelerin unutulmamasını istedi.

Kaynak:HABER MERKEZİ