Uyarı levhaları olmayan traktörlere dikkat

Uyarı levhaları olmayan traktörlere dikkat
Sarayönü’nde ekim sezonunun başlaması ile birlikte çiftçiler tarlalarını ekebilmek için hummalı bir çalışma içerisine girdi. Gece gündüz yoğun bir şekilde çalışan çiftçilerin kullandığı, ışıklandırma sistemi yetersiz...

Sarayönü’nde ekim sezonunun başlaması ile birlikte çiftçiler tarlalarını ekebilmek için hummalı bir çalışma içerisine girdi. Gece gündüz yoğun bir şekilde çalışan çiftçilerin kullandığı, ışıklandırma sistemi yetersiz traktör ve römorklar, zaman zaman trafik güvenliğini tehlikeye sokuyor.

Sarayönü’nde tarla ekimlerinin başlaması ile birlikte sıkça görülmeye başlanan traktörler trafiği tehlikelere neden olabilir. Karayollarında her yıl traktörler sebebiyle kazaların yaşandığını söyleyen Sarayönü Şoförler Odası Başkanı İsmail Karataş, traktörlerin trafik ekipleri tarafından sıkı bir kontrolden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Karataş, karayollarını kullanan traktörlerin özellikle arkasında ışık bulundurmamasının büyük bir tehlike arz ettiğini söyleyerek, “Traktörler ekim döneminde karayollarında sıkça görülüyorlar. Bu traktörlerin sürücülerin duyarlı olmaları gerekir. Özellikle traktörler gece sıkıntı yaratıp ve trafiği tehlikeye düşürüyorlar. Bazı traktörlerin arkasında ışık tertibatı veya reflektör yok. Arkadan gelen araçları uyaracak sistemlerin bulunmaması çok büyük bir tehlike oluşturuyor. Bu sebeple bugüne kadar çok sayıda kaza meydana gelmiştir. Bunun için duyarlı olunması gerekir” diye konuştu.

Sürücüler aceleci olmamalı

Traktör harici diğer araç sürücülerini de uyaran Karataş; “Doğal olarak karayollarında hareket eden traktörler ağır hareket ediyorlar. Arkalarında takılı mibzer ve çeşitli diğer tarım aletleri nedeniyle de yolun büyük bir bölümünü kaplıyor. Traktörleri sollayarak geçmek isteyen sürücüler aceleci olmamalı. Yolun görüş alanı ve sollama mesafesine daha çok dikkat etmeli. Aksi takdirde hiç istenmeyen kazalara neden olunabilir” dedi.