Uygulama esasları açıklandı

Uygulama esasları açıklandı
Spor Toto Bölgesel Amatör Lig’de 2018-2019 sezonunda uygulanacak esaslar, TFF Yönetim Kurulu’nun gerçekleştirdiği toplantıda kabul edilerek yürürlüğe alındı.Bölgesel Amatör Lig uygulama esasları şu şekilde: BAL’a katılan...

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig’de 2018-2019 sezonunda uygulanacak esaslar, TFF Yönetim Kurulu’nun gerçekleştirdiği toplantıda kabul edilerek yürürlüğe alındı.

Bölgesel Amatör Lig uygulama esasları şu şekilde: BAL’a katılan kulüpler illerinde düzenlenen en az 3 altyapı kategorisine katılmak zorundadır. 2018-2019 sezonu için 1989 ve daha büyük doğumlular yaşı büyük futbolcu, 1999, 2000, 2001, 2002 ve 2003 doğumlular ise yaşı küçük futbolcu statüsündedir. Bölgesel Amatör Lig’de 1990 ve daha küçük doğumlu futbolcular oynayacaktır. Bu kategorilerdeki takımlarımız 1989 ve daha büyük doğumlu diledikleri kadar amatör futbolcuya lisans çıkartabilirler. Ancak, takımlarda 18 kişilik müsabaka isim listesine yaşı büyük en fazla 5 futbolcu ve 1999, 2000, 2001, 2002 ve 2003 doğumlu en az 2 futbolcu yer alacaktır. 2004 ve daha küçük doğumlu futbolcular Büyükler kategorilerinde oynayamazlar. BAL, Süper Amatör ve 1. Amatör Liglerde 18 kişilik müsabaka isim listesine yaşı büyük futbolcu 5’den fazla yazılırsa takım hakkında hükmen mağlubiyet kararı verilir. 18 kişilik müsabaka isim listesine yaşı küçük futbolcu 2’den az yazılırsa ve

bu 2 futbolcudan birisinin müsabakada oynatılmaması halinde takım hakkında hükmen mağlubiyet kararı verilir.

Yaş kriterine uyulmazsa hükmen mağlubiyet

Ancak, 2 yaşı küçük futbolcudan bir tanesinin yazılmaması halinde müsabaka isim listesi 17 kişi ile sınırlı olup, listeye en az bir yaşı küçük futbolcu yazılması ve mutlaka oynatılması gerekmektedir. Takım sahaya 9 kişi ile çıksa bile isim listesine mutlaka bir yaşı küçük futbolcu yazılacak ve oynatılacaktır.Futbolcular oynama hakkı olduğu kategoriler dışında, oynama hakkı olmadığı daha büyük veya daha küçük yaş kategorilerindeki takımlarda oynatıldığı takdirde bu takıma hükmen mağlubiyet kararı verilmesinin yanında müsabaka isim listesinde isimleri bulunan antrenör ve yönetici Disiplin Kuruluna sevk edilir.

Kulübeyi misafir seçer

BAL, Yerel Amatör Lig müsabakaları ve Türkiye Şampiyonalarında dört sarı kart uygulaması yapılmaz. Yerel amatör futbol takımlarının müsabakalarında, futbolcuların giydikleri sportif giysilerden sadece formaların ön yüzlerinde reklam bulundurulabilir. Formaların sağ ve sol kol ile arka yüzleri ile şortlarda reklam bulundurulmaz. Amatör takımlar formalarının üzerine ay-yıldız koyamazlar. Aksi durumda Disiplin Kuruluna sevk edilirler. Amatör takımlar müsabakalara biri açık renk, diğeri koyu renk olmak üzere iki takım forma seti ile gelmek durumundadırlar. İki takımın forma rengi aynı olduğunda ev sahibi takım forma değiştirir. Yedek kulübeyi seçme hakkı misafir takıma aittir.

Puan eşitliği durumu

Genel puantajda puanları eşit olan takımların; aynı puana sahip takım sayısı iki ise; Önce bu iki takımın kendi aralarında oynadıkları müsabakalardaki puan üstünlüğüne bakılır. Kendi aralarındaki müsabakalarda puan eşitliği varsa kendi aralarındaki müsabakalardaki gol averajına bakılır. Kendi aralarındaki maçlarda atılan gollerde eşitlik varsa, deplasmanda fazla gol atan takım üstün sayılmaz. Bu şartlara rağmen eşitlik devam ediyorsa hükmen yenilgisi olmayan takım üstün sayılır. Bütün bu şartlara rağmen iki takımın arasında eşitliğin devam etmesi halinde genel puantajdaki gol averajına bakılmaksızın, takımlara tek maç eleme usulüne göre bir maç yaptırılır, kazanan takım üstün sayılarak nihai sonuç alınır.