Uyuşturucu kullanırken yakalandılar

Uyuşturucu kullanırken yakalandılar
Sarayönü İlçe Emniyet Amirliği’nin yaptığı uygulamada, esrar kullanan iki şahıs yakalandı.İlçe Emniyet Amirliğince uyuşturucu ile mücadele kapsamında yapılan çalışmalarda, Yukarı mahallede durumundan şüphe edilen bir...

Sarayönü İlçe Emniyet Amirliği’nin yaptığı uygulamada, esrar kullanan iki şahıs yakalandı.

İlçe Emniyet Amirliğince uyuşturucu ile mücadele kapsamında yapılan çalışmalarda, Yukarı mahallede durumundan şüphe edilen bir araç durduruldu. Araç içerisinde yapılan kontrollerde, ağzı kesilmiş alüminyum folyo ile kaplı pet şişe ve poşet içerisinde yaklaşık 163 gr esrar maddesi ele geçirildi.

Araçta bulunan C.D. ile B.T. isimli şahıslar, sorgusunda esrar kullandıklarını ifade ettiler. Her iki şahısta, Türk Ceza Kanunun 191. maddesinden (Kullanmak İçin Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde Satın Almak Kabul etmek Bulundurmak) hazırlanan tahkikat evrakı ile birlikte adli makamlara sevk edildi.

Sarayönü İlçe Emniyet Amiri Hasan Korkmaz, uyuşturucuyla etkin mücadele kapsamında “uyuma” projesinin hayata geçirildiğini söyledi. Akıllı telefon uygulaması “Uyuma” ile de vatandaşlar sokakta tanık oldukları uyuşturucu suçlarını tek bir butonla doğrudan polise bildirebilecek. Programa, vatandaşlık kimlik numarası ile girilecek. Vatandaşlar, bulunduğu yerin bilgisini yazıp butona bastığında narkotik birimlerine mesaj gelecek. Bu konuma en yakın polis ekibi yönlendirilecek. İhbarcının kimliği gizli tutulacak.