Uyuşturucu operasyonunda 3 tutuklama

Uyuşturucu operasyonunda 3 tutuklama
Sarayönü'nde uyuşturucuya savaş açan Sarayönü İlçe Emniyet Amirliği, ses getiren bir operasyona imza attı. Sarayönü İlçe Emniyet Amirliği ve Konya İl Emniyet Narkotik Şube Müdürlüğü'nün ortak çalışması neticesinde...

Sarayönü'nde uyuşturucuya savaş açan Sarayönü İlçe Emniyet Amirliği, ses getiren bir operasyona imza attı. Sarayönü İlçe Emniyet Amirliği ve Konya İl Emniyet Narkotik Şube Müdürlüğü'nün ortak çalışması neticesinde Sarayönü'nde uyuşturucu satışı yapan ve kullanan şahıslar yakalandı. Üç aylık teknik takip sonucunda isimleri tek tek tespit eden emniyet güçleri 14 kişiye uyuşturucu kullanmak ve satmaktan işlem yaptı. Uyuşturucu satışı yapan 3 kişi ise çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak ceza evine gönderildi.

Sarayönü İlçe Emniyet Amirliği'nin uyuşturucu ile ilgili olarak yürüttüğü titiz çalışma sonucunda uyuşturucu satışı yapan ve kullanan birçok kişi yakalandı. Üç ay süren bir teknik takip gerçekleştiren Sarayönü İlçe Emniyet Amirliği, her türlü ayrıntıyı düşünerek hareket etti. Sarayönü'nde bulunan sivil emniyet araçlarının uyuşturucu satıcıları tarafından bilinmesinden dolayı çevre ilçelerden başka sivil polis araçları getirildi. Bunun yanı sıra rent a car aracılığı ile araç kiralandı.

Titizlik içerisinde başarılı bir teknik takip gerçekleştiren Sarayönü İlçe Emniyet Amirliği ekipleri, üç aylık çalışma süresince elde edilen delilleri bir araya getirerek operasyon düğmesine bastı. 15 Mart 2018 Perşembe günü sabah saat 06:30'da gerçekleştirilen eş zamanlı operasyona Konya'dan takviye gelen ekiplerle birlikte 50 polis görev yaptı. Eş zamanlı operasyonların neticesinde 14 kişi gözaltına alındı.

Operasyonlarda çok miktarda esrar, iki adet silah ve bine yakın suboxone hapı ele geçirildi. Uyuşturucu tedavisinde kullanılan ve kriz anlarında kullanan suboxone hapının uyuşturucu tedavisi gören E.K. tarafından kırmızı reçete ile tedavi bahanesiyle alındığı fakat adet olarak satılarak ticaretinin yapıldığı tespit edildi.

Emniyette ifadeleri alındıktan sonra gözaltında bulunan şahıslardan üçü adliyeye sevk edildi.

Adliyeye gönderilen Ş.Y., H.C.Y ve E.K. savcılıkta ifadesi alındıktan sonra mahkemeye çıkarıldı. Çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan şahıslar ceza evine gönderildi.

Diğer 11 kişi ise 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası bulunan uyuşturucu kullanımından dolayı haklarında işlem yapılarak serbest bırakıldı.