Uzaktan eğitimde canlı ders desteği

Uzaktan eğitimde canlı ders desteği
Sarayönü’nde EBA üzerinden yürütülen uzaktan eğitimlerin yanı sıra birçok okulda online platformda ders programına uygun olarak sınıf oluşturan öğretmenler ve öğrenciler, uzaktan eğitim sürecinde okulu eve getiriyor.Koronavirüs...

Sarayönü’nde EBA üzerinden yürütülen uzaktan eğitimlerin yanı sıra birçok okulda online platformda ders programına uygun olarak sınıf oluşturan öğretmenler ve öğrenciler, uzaktan eğitim sürecinde okulu eve getiriyor.

Koronavirüs önlemleri kapsamında eğitime 30 Nisan’a kadar ‘uzaktan eğitim’e devam edilmesi kararının ardından öğrenciler ekrandan birebir okuldaymış gibi işlenen dersler ile müfredatı takip ediyorlar. Milli Eğitim Bakanlığı’nın uzaktan eğitim programına ek olarak öğrencilerine destek olmak isteyen okullarda online platformda ders programına uygun olarak sınıf oluşturan öğretmenler ve öğrenciler, uzaktan eğitim sürecinde okulu eve getiriyor.

Öğretmenlerin online desteği ile öğrenciler haftalık ders programı ile uyumlu canlı ders düzeninde konu işliyorlar. Öğrencilerine online destek veren okullardan Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi Müdürü Hacı Kerpiç, “Öğretmenlerimiz ellerinden geldiğince gayret göstererek öğrencilerimize ihtiyaç duydukları konularda destek veriyor. Öğrencilerimiz Milli Eğitim Bakanlığımızın belirlediği uzaktan eğitim programının yanında öğretmenlerimizle de online bağlantı kurarak aklına takılan konularda, yapamadıkları sorularda destek alabiliyor. Öğrenciler ekran başında okuldaymış gibi ders dinliyor, soru sorup yanıtı canlı olarak alabiliyorlar. Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz tarafından konularında geri kalmamak üzere programlı bir şekilde gün içerisinde okuldaymış gibi yönlendiriliyorlar. Üniversite sınavı hazırlık sürecimizi de online olarak sürdürüyoruz.” dedi.