“Uzaktan eğitimde internet mağduriyeti”

“Uzaktan eğitimde internet mağduriyeti”
Sarayönü Esnaf ve Sanatlar Odası Başkanı Hasan Koçaş, koronavirüs salgını nedeniyle uzaktan eğitimle başlayan yeni eğitim öğretim yılı için öğrencilerin yaşadığı internet mağduriyetine dikkat çekti.İlçede internet...

Sarayönü Esnaf ve Sanatlar Odası Başkanı Hasan Koçaş, koronavirüs salgını nedeniyle uzaktan eğitimle başlayan yeni eğitim öğretim yılı için öğrencilerin yaşadığı internet mağduriyetine dikkat çekti.

İlçede internet altyapısı bulunmayan birçok yerleşim yerinde, öğrencilerin derslerinden geri kaldığını ifade eden Koçaş, abonelik müracaatlarının yüzde 70’inin yapılamadığını söyledi.

İnternet aboneline müracaat eden velilerin altyapı sorunu ile karşı karşıya kaldığını kaydeden Koçaş, yaptığı açıklamada, “Pandemi sebebi ile uzaktan eğitime başlayan öğrencilerimiz için internet aboneliğine müracaat eden veliler, Telekom'un “alt yapı yok, alt yapı çalışmamız devam etmektedir” cevabı ile çileden çıkıyor. İlçe merkezi ve mahallelerimizde internet aboneliği müracaatı yüzde 70’e varan oranlarda sonuçlanmıyor.” dedi.

Durumun endişe verici olduğuna değinen Koçaş, “İlçe merkezi, kenar mahalleler ve TOKİ konutlarında da zaman zaman karşılaştığımız altyapı sorunu Ladik, Çeşmelisebil, Gözlü, Başhüyük, Kadıoğlu gibi daha önce kasaba olan şu an mahalle konumunda bulunan yerleşim yerlerinde de ciddi şekilde yaşanıyor. Buralarda Telekom'un internet verememesi, öğrenci ve öğretmeni mağdur bıraktığı gibi velileri de ciddi kaygılandırıyor.” diye konuştu.

Görüşmeler sonuç vermedi

Telekom ile yapılan görüşmelerden sonuç alınamadığını ifade eden Koçaş, şöyle konuştu: “İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün interneti olmayan öğrenciler için çözüm arayışı sürerken Antalya bölgesinden yönetilen Telekom'a mail ve telefon aracılığı ile yaptığımız görüşmelerden de maalesef bir sonuç alamadık. Pandemi sebebi ile okuluna gidemeyen öğrencilerimiz internet sorunu ile eğitiminden geri kalacağı görülmektedir. Konuyla siyasi boyutta ilgilenilmesi gerektiği katindeyiz. Milletvekillerinin bu konuyla ilgilenmesini istiyoruz. Bu sorunun bir an önce çözüme kavuşmasını, öğrenci, öğretmenlerimiz ve velilerimiz için arzu ediyoruz.”

tarsus escort