Vaka artarsa tedbirler artacak

Vaka artarsa tedbirler artacak
Türkiye’de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında günbegün yeni tedbirler alınıyor. Vaka sayısının artması hâlinde lokantalar ve AVM’lerin tamamen kapatılacağı, marketlerin belirli saatlerde kısıtlı...

Türkiye’de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında günbegün yeni tedbirler alınıyor. Vaka sayısının artması hâlinde lokantalar ve AVM’lerin tamamen kapatılacağı, marketlerin belirli saatlerde kısıtlı çalışanla açık kalabileceği belirtiliyor.

Dünyada çok sayıda insana bulaşan koronavirüs karşısında birçok Batı ülkesi tedbir almada sınıfta kalırken; zamanında ve başarılı hamleleriyle dünyanın övgüsünü toplayan Türkiye işi sıkı tutuyor. Bu kapsamda B planı olarak yeni tedbirler de hazır. Uzmanlar vaka sayısının artması hâlinde, lokantaların, AVM’lerin tamamen kapatılabileceğini, marketlerin belirli saatlerde kısıtlı sayıda kişinin içerde bulunmasını sağlayacak şekilde açık kalabileceğini belirtiyor.

Bundan sonra ne olacak?

mersin escort bayan

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın, Türkiye’deki koronavirüs vaka sayısının bin 236’ya çıktığını açıklamasının ardından akıllara, vaka sayısının önümüzdeki günlerde artması durumunda alınması gereken yeni tedbirler geldi. Uzmanlar, sayının yükselmesi ve ölümlerin yaşanması durumunda dolaşımda kısıtlılığa gidilebileceğini söyledi. Bilim Kurulu üyeleri “Vakaların sayısı diğer ülkelerinkilere benzer sayılara ulaşırsa daha farklı önlemler alınması gerekebilir. Lokantalar, AVM’ler tamamen kapatılabilir, marketlerin belirli saatlerde kısıtlı sayıda kişinin içerde bulunmasını sağlayacak şekilde açık kalabilir, okulların kapalı kalma süresi de uzayabilir. Bunu önümüzdeki günlerde göreceğiz. Bizim şuan için yapmamız gereken şey hükümetin belirlediği tedbirlere uymak” ifadelerini kullandı.