Vaka artışıyla birlikte denetimler sıklaştırıldı

Vaka artışıyla birlikte denetimler sıklaştırıldı
Konya İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, “87 ekip, 225 personelle şehrin her noktasındayız” dediKonya’da günlük ortalama vaka sayısı 41, son bir ayda 73, son 3 günde 88, son günde ise 100’e yaklaştı.Türkiye'nin korona...

Konya İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, “87 ekip, 225 personelle şehrin her noktasındayız” dedi

Konya’da günlük ortalama vaka sayısı 41, son bir ayda 73, son 3 günde 88, son günde ise 100’e yaklaştı.

Türkiye'nin korona virüs ile imtihanı bitmiyor. İhmal, tedbirsizlik, kurallara riayetsizlik, taziye ziyaretleri, asker uğurlama törenleri, sosyal mesafeye dikkat etmeme gibi birçok faktör vaka sayısını artışa geçirdi. Vaka artışından Konya da nasibini aldı. Günlük vaka sayısı 15-20 olan Konya'da önceki gün vaka sayısı 100'e yaklaştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Konya’da günlük ortalama vaka sayısı 41, son bir ayda 73, son 3 günde 88, son günde ise 100’e yaklaştı” dedi. Vaka sayısının artmasıyla birlikte İl Emniyet Müdürlüğü denetimlerini sıklaştırdı. Şehrin her bir noktasında polis ve bekçiler görev yapıyor.

VATANDAŞIMIZIN SAĞLIĞI HER ŞEYDEN ÖNEMLİ

Merhaba Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulunan Konya İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, bir süre maske takma konusunda vatandaşları sadece uyardıklarını, 15 Haziran'dan itibaren de kurallara uymayanlara ceza yazma işlemine başladıklarını dile getirdi. O süreçte sosyal mesafeye uymayanlara ceza yazıldığını hatırlatan Aydın, vatandaşın sağlığının devlet için çok önemli olduğunu vurguladı. Aydın, “Bizim amacımız ceza yazmak değil, vatandaşımızın sağlığını her şeyden daha çok düşünüyoruz. Alınan kurallara uyulması için ceza yazmak zorunda kaldık. Virüsle mücadelenin ilk dönemlerinde ve daha sonrasında maskesiz vatandaşlarımıza maske takmaları konusunda çeşitli uyarılarda bulunduk. Kural tanımayan bazı vatandaşlara da adli işlem uyguladık” şeklinde konuştu.

1006 KİŞİYE PARA CEZASI 36 KİŞİYE DE ADLİ İŞLEM

“Sahada şuan daha aktifiz. Şehrin her noktasında görevli arkadaşlarımız var. 87 ekip, 225 personelle korona virüs çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diyen Aydın, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sadece 17 Haziran Çarşamba günü Konya merkezde maske takmayan 26 kişiye ceza yazıldı. Virüsle yaklaşık 2 buçuk 3 aydır yaşıyoruz. Bu süreç içinde Konya'da 1006 kişiye kural tanımamazlıktan ceza yazıldı. 36 kişiye de adli işlem yapıldı. (Covid-19) salgını ile mücadele kapsamında alınan koruyucu tedbirlerin vatandaşlarımız tarafından uygulanması ile ilgili olarak denetimlerimiz kararlılık ile devam edecek. Vatandaşın maske kullanması hususunda, sosyal mesafeye dikkat etmesi konusunda üzerimize düşen ne ise fazlasıyla yapacağız. Hedefimiz kontrollü sosyal hayatın kurallara riayet edilerek uygulandığı bir şehri oluşturmak. Biz, vatandaşımızın güvenliğini sağladığımız kadar, onların sağlığını da düşünüyoruz. Her bir vatandaşımız bizim için çok kıymetli. Konya Emniyeti olarak tüm ekiplerimizle vatandaşlarımıza daha sağlıklı bir gelecek sunmak için görevimizin başındayız. Bu konuda vatandaşlarımızdan kurallara uymaları konusunda biraz daha hassasiyet bekliyorum. Geçmişte olduğu gibi sabırla ve inançla bu zor günleri geride bırakacağız ve sağlıklı yarınlarda yeniden buluşacağız.”